Το Facebook ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία σύμπτυξης των συστημάτων συνομιλίας για το Instagram και το Messenger. Την Παρασκευή το απόγευμα, αρκετοί χρήστες τόσο σε συσκευές iOS, όσο και σε Android, παρατήρησαν μια οθόνη ενημέρωσης που εμφανίστηκε στην εφαρμογή με το μήνυμα “Υπάρχει ένας νέος τρόπος για να στείλετε μήνυμα στο Instagram” με μια λίστα χαρακτηριστικών, όπως «Νέα πολύχρωμη εμφάνιση για τις συνομιλίες σας», περισσότερες αντιδράσεις emoji, απάντηση με swipe και η πιο σημαντική εξ αυτών: «συνομιλία με φίλους που χρησιμοποιούν το Facebook».

Μόλις πατήσετε την ενημέρωση, το εικονίδιο DM στην επάνω δεξιά γωνία του Instagram αντικαθίσταται από το λογότυπο του Facebook Messenger. Οι συζητήσεις στο Instagram είναι πράγματι πιο πολύχρωμες από πριν, με τα μηνύματα του αποστολέα να αλλάζουν μεταξύ μπλε και μοβ καθώς κάνετε κύλιση. Ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η αποστολή μηνυμάτων στους χρήστες του Facebook μέσω του Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Facebook έχει ξεκαθαρίσει τα σχέδιά του να ενοποιήσει τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων από τις εξαιρετικά δημοφιλείς εφαρμογές του για να επιτρέψει την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των Messenger, Instagram και WhatsApp. Το Facebook λέγεται ότι ξεκίνησε να αναπτύσσει το σύστημα αυτό από το μηδέν, ώστε οι χρήστες που βρίσκονταν σε μία μόνο από τις εφαρμογές του να μπορούν να συνδεθούν με άλλους χρησιμοποιώντας διαφορετικές εφαρμογές Facebook. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, είπε επίσης ότι θέλει το σύστημα να χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση end-to-end.

Eκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι είναι σε διαδικασία δοκιμών. «Ένα μικρό σύνολο ανθρώπων [στις ΗΠΑ] μπόρεσαν να ενημερώσουν την εφαρμογή», δήλωσε. «Ελπίζουμε να απολαύσουν την εμπειρία και ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε και σε άλλες χώρες, ώστε να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε από αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Facebook απέκτησε το Instagram το 2012 για 1 δισεκατομμύριο δολάρια και το WhatsApp το 2014 για 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης