Η πρόσφατη κυκλοφορία του iOS 10.3 beta 1 μας δίνει μια γεύση για το πώς η Apple βλέπει μελλοντικά τη πλατφόρμα. Μια από τις νέες αλλαγές είναι η αφαίρεση της υποστήριξης για εφαρμογές 32-bit.

Η πρώτη φορά που η Apple άνοιξε τον δρόμο για την αφαίρεση των εφαρμογών 32-bit σε iΟS ήταν με την εισαγωγή της έκδοσης 10.0 όταν η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι εν λόγω εφαρμογές θα επιβραδύνουν τις συσκευές. Με την iΟS 10.3 beta 1, η Apple πηγαίνει ένα βήμα πάρα πέρα την προειδοποίηση δηλώνοντας ότι οι εφαρμογές θα πρέπει να ενημερώνονται, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά στις συγκεκριμένες εφαρμογές θα εμφανίζεται το συγκεκριμένο μήνυμα: «Η εφαρμογή θα πρέπει να επικαιροποιηθεί. Αυτή η εφαρμογή δεν θα λειτουργήσει με τις μελλοντικές εκδόσεις του iΟS. Ο δημιουργός της εφαρμογής θα πρέπει να την ενημερώσει για να βελτιωθεί η συμβατότητά της.»

Αν και αυτή η αλλαγή έχει εισαχθεί στο iΟS 10.3 beta υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κυκλοφορήσουν επίσημα στην τελική έκδοση του 10.3. Το πιο πιθανό σενάριο βέβαια είναι η Apple να επισημοποιήσει τη δυνατότητα αυτή με τα iOS 11, που οι 64-bit εφαρμογές θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φημολογείται ότι η Apple θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της το καλοκαίρι κατά την διάρκεια του WWDC όταν η πρώτη έκδοση iOS 11 beta θα κυκλοφορήσει για τους προγραμματιστές.

Το γεγονός ότι θα καταργήσει τις 32-bit εφαρμογές θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα παλιότερα iPhone που υποστηρίζουν μόνο τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Συγκεκριμένα, τα iPhone 5, iPhone 5c, και η τέταρτη γενιά iPad μπορούν να τρέξουν μόνο 32-bit εφαρμογές, οπότε το λειτουργικό iΟS 11 πιθανόν να «σκοτώσει» τις συσκευές αυτές.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης