Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησης τόσο με τα αυτοκίνητα όσο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως τα τρένα. Με δεδομένο ότι το μέλλον περιστρέφεται και γύρω από το ride-sharing, ίσως λιγότεροι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό η Deutsche Bahn, έχει κατά νου το Ideenzug, ένα τρένο που θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα «καλούδια» προκειμένου οι επιβάτες να μην πλήττουν. Αντίστοιχα με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια, το Ideenzug θα έχει ψηφιακό προπονητή, γυμναστήριο, τηλεοράσεις, κονσόλες για gaming αλλά και παιδότοπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη η Deutsche Bahn έχει κατασκευάσει ένα αντίγραφο του πρότζεκτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει αυτόματα πραγματικότητα. Κάποιοι θεωρούν ότι το Ideenzug θα μείνει απλά μια ιδέα καθώς μπορεί να μην περάσει τους κανονισμούς ασφαλείας.

Εκτός όμως από τη Γερμανία, οι σιδηρόδρομοι αλλάζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, η Ινδία πρόσφατα λάνσαρε ένα τρένο που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, ενώ η Ιαπωνία είναι γνωστή για τα γρήγορα bullet τρένα της. Από τη μεριά της η Deutsche Bahn φαίνεται ότι βάζει τον σύγχρονο ταξιδιώτη στο επίκεντρο.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης