Ένας οδηγός αποσπάστηκε παίζοντας Pokemon GO και παρέσυρε και σκότωσε μία γυναίκα, ενώ τραυμάτισε σοβαρά μία άλλη στην Ιαπωνία. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα, που προκλήθηκε στην Ιαπωνία λόγω του παιχνιδιού της Niantic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι ο 39-χρονος οδηγός δεν παρατήρησε τις δύο γυναίκες που διέσχιζαν το δρόμο, επειδή του είχε αποσπάσει την προσοχή το παιχνίδι και τις χτύπησε με το φορτηγάκι του. Το ένα από τα θύματα, ηλικίας περίπου 70 ετών, πέθανε ακαριαία, καθώς έσπασε ο λαιμός της ενώ το δεύτερο θύμα έσπασε το ισχίο της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία της Ιαπωνίας αναφέρει ότι το ατύχημα έλαβε χώρα στο νομό της Tokushima, στο μικρότερο από τα τέσσερα επίσημα νησιά της Ιαπωνίας και είναι το 79ο ατύχημα που προκαλείται εξαιτίας του Pokemon GO στη χώρα. H αστυνομία έχει επιστήσει την προσοχή της στους οδηγούς και αναβάτες, που παίζουν Pokemon GO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία με μερικές εβδομάδες καθυστέρηση, ενώ η κυβέρνηση της Ιαπωνίας χρησιμοποίησε το χρόνο αυτό για να ενημερώσει και να επιστήσει την προσοχή των κατοίκων της χώρας στους ενδεχόμενους κινδύνους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης