Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για τις ικανότητες που απαιτείται να διαθέτει ένα άτομο με σημαντικές ευθύνες, όπως για παράδειγμα ένας… Υπουργός. Ο συγκεκριμένος ενδοιασμός συναντάται αρκετά φυσικά ανάμεσα σε Έλληνες, όμως τελικά δεν αποτελεί αποκλειστικά εγχώριο φαινόμενο. Ο αρμόδιος υπουργός της Ιαπωνίας για την κυβερνοασφάλεια δεν χρησιμοποιεί υπολογιστές…
Φυσικά, δεν είναι αναμενόμενο να έχει ανώτερες γνώσεις πληροφορικής ή προγραμματισμού, αλλά θα περίμενε κανείς να ξέρει έστω να χρησιμοποιεί υπολογιστές. Μιλάμε για την κυβερνοασφάλεια.

Κι όμως, ο νέος Υπουργός Κυβερνοασφάλειας, όπως ονομάζεται η αρμόδια θέση, διορίστηκε στα 68 του, παρά την έλλειψη των βασικών γνώσεων γύρω από τους υπολογιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Yoshitaka Sakurada εξέπληξε τους πάντες και ειδικότερα τους Ιάπωνες νομοθέτες, οι οποίοι τον ρώτησαν για κάποια θέματα, όπως τη χρήση των USB δίσκων σε πυρηνικά εργοστάσια. Η απάντηση ήταν “δεν γνωρίζω καλά τις λεπτομέρειες. Καλύτερα να μας απαντήσει κάποιος ειδικός.” Ανέφερε ότι διαθέτει δική του επιχείρηση κι όποτε απαιτούνταν η χρήση υπολογιστή απλά το ανέθετε σε κάποιον υπάλληλό του. “Δεν γράφω ποτέ σε υπολογιστή”.

Ο Sakurada έχει απασχολήσει ξανά τα ιαπωνικά Μέσα, όταν απαντούσε με άγνοια σε βασικές ερωτήσεις που αφορούσαν την επίβλεψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης