Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για την παρακολούθηση μιας τραγουδίστριας της ποπ στην Ιαπωνία. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ο τρόπος που γινόταν η παρακολούθηση. 
 

Ο ύποπτος χρησιμοποιούσε τις φωτογραφίες που κοινοποιούσε στα κοινωνικά δίκτυα η τραγουδίστρια και εστίαζε στις αντανακλάσεις των ματιών της. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε το Google Street View για να βρει ακριβώς το μέρος που έμενε το pop idol.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το Google Street View είναι η υπηρεσία της Google που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγηθεί εικονικά στους δρόμους της πόλης τους, αφού τους έχει σαρώσει το ειδικό σύστημα καμερών, που διαθέτει το όχημα της εταιρείας. Η περιήγηση είναι σε 3D περιβάλλον και με αρκετά μεγάλη λεπτομέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Τόκιο συνέλαβε τον 26χρονο Hibiki Sato στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς θεωρείτο ύποπτος για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά και τραυματισμό της 20χρονης γυναίκας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε τον Sato ως “ενθουσιώδη θαυμαστή”.

Τα ιαπωνικά media ανέφεραν ότι χρησιμοποιούνταν οι λεπτομέρειες από τις selfies της γυναίκας για να εντοπιστεί ο σταθμός τρένων που χρησιμοποιούσε τακτικά. Ο Sato ανέλυε φωτογραφίες που κοινοποιούσε η γυναίκα, όπως το διαμέρισμά της, για να βρει πού ακριβώς έμενε.

 

Ένα ιαπωνικό μέσο ανέφερε ότι μια τυπική selfie φωτογραφία μπορεί να απεικονίζει κτίρια που θα επιτρέψουν σε κάποιον να ταυτοποιήσει την τοποθεσία σας. Επίσης ανέφερε ότι διάφορα σύμβολα ή χειρονομίες που μπορεί ο χρήστης να κάνει στη φωτογραφία, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να κλαπούν τα αποτυπώματά τους.

Το cyberstalking είναι πρόβλημα ετών, με τους εγκληματίες να χρησιμοποιούν hacking, μικρόφωνα και κάμερες για να εντοπίσουν τα θύματά τους.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης