H Xiaomi πλέον επίσημα βρίσκεται εκτός της περιβόητης “μαύρης λίστας” των ΗΠΑ, η οποία συμπεριλάμβανε την εταιρεία από τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο τότε αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να τη χαρακτηρίσει “Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία”.
 

Ο κινέζος κατασκευαστής ανταποκρίθηκε με αγωγή τον Ιανουάριο του 2021 και είχε λάβει προσωρινή εξαίρεση, ενώ πλέον επίσημα έχει λήξει το ζήτημα και η εταιρεία μπορεί να έχει κανονικά επενδύσεις και συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες ή πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την οριστική απόφαση των αμερικανικών δικαστηρίων, εκπρόσωπος της Xiaomi Corporation δήλωσε τα ακόλουθα: «Η Xiaomi έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι, στις 25 Μαΐου 2021, στις 4:09 μ.μ., (’Ώρα Ανατολικής Ζώνης) το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, της Περιφέρειας της Κολούμπια, εξέδωσε οριστική απόφαση υπέρ της αναίρεσης του ορισμού της Εταιρείας από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ως «Κομμουνιστικής Κινεζικής Στρατιωτικής Εταιρείας (“Communist Chinese Military Company” CCMC). Μετά την αναίρεση αυτή, το δικαστήριο ήρε επίσημα όλους τους περιορισμούς στη δυνατότητα των ατόμων στις ΗΠΑ να αγοράζουν ή να κατέχουν τίτλους μετοχών ή άλλων αξιογράφων της Εταιρείας.

»Η Εταιρεία είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των χρηστών, των εταίρων, των εργαζόμενων και των μετόχων της σε όλο τον κόσμο και επαναλαμβάνει ότι αποτελεί μια ανοιχτή, διαφανή, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο επιχείρηση, με ανεξάρτητη λειτουργία και διοίκηση. Η Εταιρεία θα εξακολουθήσει να παρέχει αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες και να δημιουργεί συνεχώς μοναδικά προϊόντα σε προσιτές τιμές ώστε να μπορούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσω τεχνολογικών καινοτομιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης