Στην ψηφιακή εποχή, που διανύουμε, οι λύσεις διαχείρισης και τεχνολογίας συνδεδεμένων εταιρικών οχημάτων έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν ψηλά στην ατζέντα του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.
 

Συσκευές τηλεματικής, Internet of Things, διαλειτουργικότητα, απομακρυσμένος έλεγχος και άμεση επικοινωνία με το όχημα, όπου κι αν βρίσκεται καθ’ οδόν, δημιουργούν μια ψηφιακή «ομπρέλα» διαχείρισης του στόλου κάθε επιχείρησης, μικρής ή μεγάλης, ώστε οι διαχειριστές να γνωρίζουν κάθε στιγμή την ακριβή θέση και κατάσταση των αυτοκινήτων, φορτηγών και άλλων εταιρικών οχημάτων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην τεχνολογία, επιτυγχάνεται αύξηση της παραγωγικότητας, με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των λειτουργικών δαπανών, μέσω της αυτοματοποίησης των εργασιών. Αυτό στις μέρες μας αποτελεί το βασικό ζητούμενο, καθώς η εκτίναξη στις τιμές των καυσίμων κίνησης αποτελεί «αγκάθι» στα οικονομικά πολλών επιχειρήσεων.
 

Ακόμη, οι υπηρεσίες fleet management σταδιακά οδηγούν τις επιχειρήσεις στην υιοθέτηση μιας πιο «πράσινης» οδηγικής συμπεριφοράς, καθώς προσφέρουν συγκεντρωτικά στοιχεία για τις συνήθειες των οδηγών (ταχύτητα, συνήθειες πέδησης και επιτάχυνσης), συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων στις πόλεις.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δική του υπογραφή σε μια καινοτόμο λύση για ολοκληρωμένη διαχείριση στόλου οχημάτων έχει βάλει ο Όμιλος ΟΤΕ, με την υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker, η οποία βασίζεται σε τεχνολογία Internet of Things (IoT). Η υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων, που διαθέτουν οχήματα κάθε τύπου. H υπηρεσία προσφέρεται σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που εξειδικεύεται στα διασυνδεδεμένα οχήματα (connected vehicles).

Αυτή την ολοκληρωμένη λύση επέλεξε για την παρακολούθηση 360 οχημάτων της και η BSK, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομών, παροχής υπηρεσιών delivery, ταχυμεταφορών και μεταφορών, με σαφή προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες.
 

Η COSMOTE εγκατέστησε συσκευές τηλεματικής σε 360 οχήματα του εταιρικού στόλου της BSK, ώστε η επιχείρηση να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή, μέσω web ή mobile app, για την ακριβή θέση των οχημάτων της, την ταχύτητα με την οποία κινούνται, την κατεύθυνση και τη διαδρομή που έχουν ακολουθήσει. Δίνοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης με το σύστημα επιχειρηματικής ευφυΐας Power BI που ήδη χρησιμοποιεί, η BSK μπορεί να αναλύει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προσαρμόζοντας τις επιχειρηματικές της αποφάσεις. Επιπλέον, η BSK έχει στη διάθεσή της πλήρες ιστορικό διαδρομών, συγκεντρωτικά στοιχεία και αναλυτικές αναφορές για την κατάσταση των οχημάτων και την οδηγική συμπεριφορά των οδηγών της.
 

H υπηρεσία COSMOTE Fleet Tracker ανήκει στις καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας που προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη βιώσιμη ανάπτυξη, και βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα με έως και 10% εξοικονόμηση καυσίμων. Παρέχεται μέσα από τρία προγράμματα, Basic, Standard και Advanced, για να καλύψει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, και με δωρεάν roaming εντός και εκτός Ε.Ε. Ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα που έχει επιλεγεί, η υπηρεσία παρέχει δεδομένα για την κατάσταση των οχημάτων, όπως τη λειτουργία του κινητήρα και των μηχανικών μερών ή ακόμα και την τάση της μπαταρίας. Επίσης, στέλνει αυτόματα ειδοποιήσεις σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης.

 

Επιπλέον, η COSMOTE, σε συνεργασία με την Fleet Complete, διαθέτει ειδική ομάδα συμβούλων πωλήσεων, που μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις για την ενσωμάτωση της υπηρεσίας στα πληροφοριακά συστήματα της κάθε επιχείρησης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης