Στο Twitter εμφανίστηκε η ιστορία της Kristin Livdahl σήμερα που έκανε πολλούς να απορούν τι συμβαίνει με την τεχνητή νοημοσύνη και τις ψηφιακές βοηθούς. Η συγκεκριμένη γυναίκα χρησιμοποιούσε την Alexa της Amazon στο σπίτι της, ενώ την ψηφιακή βοηθό χρησιμοποιούσε και η 10χρονη κόρη της.

Το 10χρονο κορίτσι ζήτησε από την Alexa να της προτείνει μία «πρόκληση» ως παιχνίδι. Η Alexa απάντησε το εξής: «Η πρόκληση είναι απλή. Βάλε στην πρίζα έναν φορτιστή, αλλά μόνο μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια ακούμπησε ένα νόμισμα στα εκτεθειμένα σιδεράκια.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η συγκεκριμένη «πρόκληση» ήταν ένα trend του TikTok για το 2020, που ονομαζόταν «η πρόκληση της πρίζας». Η Alexa ανέσυρε τα στοιχεία μέσω του cloud της εταιρείας, όμως δεν είναι γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διαδικασία, με την οποία αντλούνται τα δεδομένα.

Φυσικά, η πρόκληση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία ή ακόμη και σε φωτιά. Εκπρόσωπος της Amazon διαβεβαίωσε ότι έχει αφαιρεθεί πλέον η συγκεκριμένη απάντηση από την «έξυπνη» βοηθό της εταιρείας.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης