Η Olympus ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να αφήσει πίσω της εντελώς την αγορά των φωτογραφικών μηχανών, πουλώντας το τμήμα αυτό σε ένα επενδυτικό fund. H Japan Industrial Partners, η εταιρεία που εξαγόρασε και το τμήμα των υπολογιστών VAIO από τη Sony, υπέγραψε συμφωνία για τη μεταφορά των μετοχών και του συγκεκριμένου τμήματος της Olympus.
 

Το τμήμα φωτογραφικών ειδών είναι ένα μικρό μέρος της Olympus, η οποία πλέον έχει εστιάσει στην παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα στην κατασκευή ενδοσκόπιων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ήδη από πέρυσι είχε αναφέρει ότι σκέφτονταν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση για την πώληση του τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη των smartphones προκάλεσε ραγδαία πτώση της αγοράς ψηφιακών φωτογραφικών ειδών και η Olympus πήρε μέτρα για να αντεπεξέλθει. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα μέτρα αυτά δεν ήταν αρκετά. Η JIP, θα παράγει προϊόντα με το brand της Olympus, όπως ακριβώς παράγει και προϊόντα VAIO, OM-D και Zuiko.
 

To συγκεκριμένο τμήμα της Olympus βρισκόταν σε ύφεση κατά τελευταία τρία χρόνια. H Olympus και η JIP θα υπογράψουν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη την τελική συμφωνία, η οποία θα ολοκληρωθεί αργότερα μες στη χρονιά. Οι οικονομικοί όροι δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης