H Microsoft μάς δίνει μια γεύση από το μέλλον παρουσιάζοντας το Windows Holographic. Πρόκειται για μια πλατφόρμα της Team Redmond, η οποία πλέον ανοίγει προς άλλους κατασκευαστές με την ελπίδα να ανοίξει ο δρόμος για μια “κοινόχρηστη” εικονική πραγματικότητα. Ένα εικονικό μέρος, όπου συσκευές όπως το Oculus Rift και το HTC Vive θα συνυπάρχουν και θα συνεργάζονται για να φέρουν ένα ενιαίο περιβάλλον στους χρήστες τους. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να αντιληφθείτε καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο video βλέπουμε μια τριάδα συνεργατών να είναι απροετοίμαστοι για τη συνάντηση με τον εργοδότη τους. Συναντώνται μέσα στην εικονική πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας εικονίδια και εργαλεία, τα οποία τους βοηθούν παράλληλα με έναν Α.Ι. βοηθό που αιωρείται. Επιπλέον βλέπουμε κι άλλες δυνατότητες, όπως την αυτόματη μετάφραση, που θα εμφανίζεται μπροστά σας και άλλα πολλά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατφόρμα επεκτείνει το περιβάλλον των Windows με έναν τρόπο, που πιθανόν να αργήσουμε να δούμε στα σπίτια μας, αλλά αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό έστω και σαν σύλληψη, ενώ οι δυνατότητες φαίνεται να είναι απεριόριστες. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι μία από τις συσκευές, που φορούν στο video είναι το Microsoft HoloLens, το οποίο μας έχει παρουσιάσει η Microsoft και παλαιότερα. Αυτή ήταν όμως η πρώτη φορά, που είδαμε το συγκεκριμένο headset να συνεργάζεται με άλλα σε μία ενιαία πραγματικότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης