Το Livestreaming έχει γίνει τεράστια πηγή εσόδων για την Κίνα, καθώς 668 εκατομμύρια άτομα αποτελούν πλέον τη διαδικτυακή της κοινότητα. Η κυβέρνηση της Κίνας, γνωστή για τις συντηρητικές της τακτικές ελέγχου, προσπαθεί να διατηρήσει τα στάνταρ στο… δύσκολα ελεγχόμενο χώρο του διαδικτύου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι όλες οι γνωστές πλατφόρμες, όπως το Douyu, Panda.tv, YY, Zhanqi TV και Huya είναι υπό έρευνα, λόγω άσεμνου/σεξουαλικού ή βίαιου περιεχομένου. Μεγάλο ποσοστό αυτού του περιεχομένου μπορεί να είναι κακόγουστο, αλλά καταλήγει παράνομο, όταν συμπεριλαμβάνει μπανάνες, σύμφωνα με την κινέζικη κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρώση μπανάνας κατά τη διάρκεια του livestream video θεωρείται σεξουαλική πράξη και γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το livestreaming στην Κίνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Μια απ’ τις πιο γνωστές πλατφόρμες, το YY, που είναι και στο χρηματιστήριο Nasdaq, αναφέρει ότι έχουν πάνω από 120 εκ. ενεργούς χρήστες, που περνούν κατά μέσο όρο 48 ώρες το μήνα στο site τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης