Η ΗΡ ανακοινώνει τον συνεργάτη της για 3D Printing στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020, 19:00
Η ΗΡ ανακοινώνει τον συνεργάτη της για 3D Printing στην Ελλάδα

Σήμερα, η ΗΡ Inc. επεκτείνει την επένδυσή της στην 3D εκτύπωση στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την εταιρία Ylem για τον τομέα της 3D εκτύπωσης και λύσεων 3D στην Ελλάδα,. Η Ylem είναι μία νεοσύστατη εταιρεία, προιόν της συνεργασίας της Active Computer Systems & της 3D Hub, και ξεκινάει τη λειτουργία της στις επόμενες ημέρες.

Η τεχνολογία Multi Jet Fusion που χρησιμοποιείται στην 3D εκτύπωση της HP επιτρέπει τη βιομηχανική σειριακή παραγωγή λειτουργικών εξαρτημάτων και με τον έλεγχο επιπέδου voxel, έχει τη μοναδική ικανότητα παραγωγής εξαρτημάτων με ελεγχόμενες φυσικές και λειτουργικές ιδιότητες σε κάθε σημείο ενός μέρους. Με την open material πλατφόρμα της, η HP μειώνει το κόστος και κάνει την 3D εκτύπωση να μετατρέπει την παραδοσιακή κατασκευή.

Η 3D εκτύπωση έχει επίσης αποδειχθεί ως μια σημαντικά πρωτοποριακή λύση σε καιρούς κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο όταν η παγκόσμια κρίση υγείας εξαπλώθηκε, η HP και η παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα κατασκευής της κινητοποίησαν τις 3D ομάδες εκτύπωσης, την τεχνολογία, την εμπειρία και την ικανότητα παραγωγής τους για να βοηθήσουν στην παράδοση κρίσιμων τμημάτων στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19. Η HP και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της παρήγαγε 2,3 εκατομμύρια ανταλλακτικά, όπως μάσκες προσώπου, ασπίδες προσώπου, συνδετήρες μάσκας και άλλα.

Εκτός αυτού, η 3D εκτύπωση θέτει επίσης τα θεμέλια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον καθώς μικραίνει και απλοποιεί τα supply chains με λιγότερες μεταφορές, αλλάζει τις θέσεις εργασίας και την οικονομία και παρέχει εξαιρετικά επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά εκτύπωσης, επιτρέποντας έτσι την παραγωγή τελικών εξαρτημάτων που έχουν μικρότερο αντίκτυπο. Η 3D εκτύπωση επιτρέπει επίσης πιο αποδοτικά υλικά σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατασκευή, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό αντίκτυπο.

Προσφέροντας ταχύτητα, ποιότητα, αντοχή και νέες λειτουργίες, η τεχνολογία Multi Jet Fusion της ΗΡ θα επιταχύνει την υιοθέτηση 3D κατασκευής σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και εφαρμογών. Πιο συγκεκριμένα, η ΗΡ και η Ylem θα εστιάσουν στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, των κατασκευών και της ναυτιλίας, μεταξύ άλλων, και θα απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις.

«Στην HP, είμαστε πολύ χαρούμενοι που τώρα μπορούμε να μοιραστούμε το όραμά μας να κάνουμε την 3D εκτύπωση μια πιο ανοιχτή και προσιτή αγορά για όλους, με τον νέο μας συνεργάτη Ylem. Μαζί, κάνουμε μια επαναστατική κίνηση στην Ελληνική αγορά και προσφέρουμε σε υπάρχοντες αλλά και νέους πελάτες μας τη δυνατότητα εκτύπωσης 3D λειτουργικών μερών με την τεχνολογία Multi Jet Fusion,» είπε ο Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΗΡ Ελλάδας και Κύπρου.

Η Ylem δημιουργήθηκε το 2020 για να παρέχει εξειδικευμένες design λύσεις μαζί με εξαιρετικές τεχνικές γνώσεις και υπηρεσίες. Η εταιρία προσφέρει μοναδικές λύσεις 3D εκτύπωσης καθώς σχεδιάζει και δημιουργεί πρωτότυπα, εξαρτήματα και ανταλλακτικά με την εξαιρετική ποιότητα και αξιοπιστία του hardware της ΗΡ. Η έμπειρη τεχνική ομάδα της Ylem διαθέτει εξειδικευμένη γνώση και παρέχει ανώτερες υπηρεσίες ώστε να διασφαλίσει κορυφαία αποτελέσματα 3D εκτύπωσης.

Έτσι, η ΗΡ σε συνεργασία με την Ylem καλωσορίζει έναν καινούργιο κόσμο εκτύπωσης στην Ελλάδα με το κορυφαίο portfolio της να βοηθάει τους πελάτες της στο ταξίδι προς μια εύκολη ψηφιακή κατασκευή.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020, 19:00