Στo πλαίσιo της φετινής εκδήλωσης Google I/O, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε σχετικά με τα τελευταία νέα της Google, που μεταξύ άλλων αφορούν και εξελίξεις σχετικά με το Android, το Search και τα Google Maps. Υπήρξαν και μερικές εκπλήξεις όπως το νέο εργαλείο δερματολογικού ελέγχου που βασίζεται σε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης και αναγνωρίζει κοινές δερματικές παθήσεις, καθώς και το νέο Quantum AI Campus όπου, η Google, στοχεύει να δημιουργήσει έναν κβαντικό υπερυπολογιστή, ανάμεσα σε άλλα.
 

Μέσω της αναμενόμενης παρουσίασης του Android 12, είδαμε τον νέο σχεδιασμό του λειτουργικού, εργαλεία που βοηθούν στην απομακρυσμένη εργασία και τη νέα μηχανή τεχνητής νοημοσύνης, με την ονομασία LaMDA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O επανασχεδιασμός του OS επιτρέπει στο Android να γίνει πιο “εκφραστικό, δυναμικό και προσωπικό”, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα μεγαλύτερα κουμπιά βοηθούν στην έκφραση, οι ταχύτεροι χρόνοι απόκρισης και τα περισσότερα animations βοηθούν στο δυναμικό στοιχείο και η προσωποποίηση έρχεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως τη χρήση χρώματος από μια φωτογραφία στη home screen, σε κουμπιά, εφαρμογές και widgets.
 

 

Η Google μείωσε τον χρόνο που απαιτείται από τη CPU για βασικές υπηρεσίες του λογισμικού, το οποίο θα βελτιώσει την αυτονομία των συσκευών. Παράλληλα, ενισχύοντας τον τομέα της απομακρυσμένης εργασίας, στην οποία πιστεύει η Google, έφερε υπηρεσίες που βοηθούν στις διαδικτυακές συναντήσεις και την επεξεργασία αρχείων από πολλούς χρήστες εν μέσω βίντεο-κλήσεων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίδειξη των δυνατοτήτων της νέας AI, LaMDA, επίσης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφού μέσω διαλόγου με δύο διαφορετικούς ανθρώπους φάνηκε η ουσιώδης έκφραση και το περιεχόμενο για πιο φυσικές αντιδράσεις.
 

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον τομέα της ασφάλειας, στον οποία βοηθά η τεχνητή νοημοσύνη. Το παράδειγμα που αναφέρθηκε ήταν η υπηρεσία Gmail, η οποία, μέσω AI, εντοπίζει και απομακρύνει πάνω από 100 εκατ. phishing emails καθημερινώς.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης