Η Bosch επιστρατεύει το επιστημονικό της δυναμικό για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, με το τμήμα Bosch Healthcare Solutions να αναπτύσσει ένα τεστ που έχει την ικανότητα ταχείας διάγνωσης του ιού σε λιγότερο από 2.5 ώρες.

Η ταχεία διάγνωση του ιού θεωρείται πολύ σημαντικός παράγοντας για τον περιορισμό της εκθετικής εξάπλωσής του σε πολλές χώρες, καθώς θα επιταχύνει την αναγνώριση και απομόνωση των μολυσμένων ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο τεστ χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα μοριακής διάγνωσης «Vivalytic» που κατασκευάζει το τμήμα Bosch Healthcare Solutions και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα υγείας.

Το νέο τεστ πέραν του ότι εξασφαλίζει αξιόπιστη διάγνωση σε λιγότερο από δύο ώρες, σε αντίθεση με αυτό που χρησιμοποιείται ήδη που χρειάζεται μία με δύο μέρες , φέρει και δύο επιπλέον πλεονεκτήματα : α) μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας στο σημείο της περίθαλψης, εξαλείφοντας την ανάγκη μεταφοράς δειγμάτων, η οποία απαιτεί πολύτιμο χρόνο, β) πέραν του COVID-19, ελέγχει το ασθενή ταυτόχρονα και για άλλες εννέα ασθένειες του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α και Β. Κατά αυτό τον τρόπο, οι γιατροί εξοικονομούν το χρόνο που απαιτείται για την διεξαγωγή περαιτέρω εξετάσεων και μπορούν να ξεκινήσουν την κατάλληλη θεραπεία στον ασθενή τους ταχύτερα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο τεστ θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία τον Απρίλιο και θα πωλείται στις διεθνείς αγορές. Η Bosch συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή του ιατρικού εξοπλισμού Randox Laboratories Ltd. για την δημιουργία του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης