Η Apple ξεπερνά σε αξία τις Facebook, Amazon, Netflix και Google κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 21:06
Η Apple ξεπερνά σε αξία τις Facebook, Amazon, Netflix και Google κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Apple είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον όμιλο FAANG, ο οποίος απαρτίζεται από μια ομάδα τεχνολογικών ηγετών, τις Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google (επίσης γνωστή ως Alphabet Inc.). Από τον Δεκέμβριο του 2019 έως σήμερα η Apple κατέχει την πρώτη θέση και εξακολουθεί να ανεβαίνει. Τη δεύτερη θέση τον Σεπτέμβριο του 2021 καταλαμβάνει η Google (Alphabet), ενώ το Facebook την τρίτη θέση. Φέτος, ωστόσο, οι μετοχές της Google αυξάνονται περισσότερο με κέρδος 77 %.*

Οι παραπάνω εταιρείες είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο ενώ η θέση τους ενισχύθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα έχει αυξηθεί, η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων έχει αντικαταστήσει την πραγματική ζωή και πριν ακόμη από την πανδημία, ενώ οι υπηρεσίες streaming έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλείς.


 


Σύγκριση απόδοσης του ομίλου FAANG. Πηγή: www.tipranks.com

 

FAANG και δείκτες
 

Οι σημαντικότεροί δείκτες περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό μετοχών του Ομίλου FAANG, όπως ο δείκτης S&P 500, ο οποίος αποτελείται από τις 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες, όπου οι μετοχές του ομίλου αντιπροσωπεύουν περίπου το 16 % με την Apple να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο.


Οι μετοχές του FAANG αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος του δείκτη τεχνολογίας Nasdaq, όπου αντιπροσωπεύουν περίπου το 33%. Η τεράστια εκπροσώπηση σημαντικών αμερικανικών εταιρειών σε δείκτες δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, σε περίπτωση απροσδόκητης πτώσης σε έναν από αυτούς, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η σημαντική επίδραση στους αναφερόμενους δείκτες.

 

Πηγή: investing.com


Οι Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google (γνωστές και ως Alphabet Inc.) είναι γνωστές στον επενδυτικό κόσμο με το αρκτικόλεξο FAANG. Ο όρος δημιουργήθηκε το 2013 και αρχικά δεν περιλάμβανε την Apple. Όμως από τότε που η Apple εισήλθε στον όμιλο των τεχνολογικών ηγετών το 2017, αναφέρεται ως FAANG, μια ομάδα από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ και η πιο δημοφιλής όσον αφορά το ενδιαφέρον των επενδυτών.
 

*Σύγκριση των αποτελεσμάτων του ομίλου FAANG. Πηγή: www.tipranks.com

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 21:06