Η Apple ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ενισχύσει τις επενδύσεις της στην Κίνα, που αποτελεί μία από τις πιο δύσκολες αγορές, αλλά και να αναπτύξει το πρώτο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την Ασιατική ήπειρο.

Ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, έκανε το δεύτερο ταξίδι του μέσα σε τέσσερις μήνες στην Κίνα. Η ζήτηση για τα τηλέφωνα της Apple στην Κίνα έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς η κυβέρνηση διατηρεί μια ιδιαίτερα αμυντική στάση απέναντι στις ξένες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης θα χτιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο Tim Cook. Ο επικεφαλής βιομηχανικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της Κίνας ανέφερε τον Μάιο ότι θα ήθελε η Apple να εμβαθύνει στη συνεργασία τους για τις έρευνες, την ανάπτυξη ασφαλείας και τη διαφύλαξη δεδομένων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple, που κάποτε διαφήμιζε την πορεία των συσκευών της στην Κίνα, είδε μια μείωση της τάξης του 33% το τελευταίο τρίμηνο, έπειτα από το διπλασιασμό της προηγούμενης χρονιάς. Εκτός από αυτή τη μείωση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, η εταιρεία έχασε και τα διαδικτυακά καταστήματα για βιβλία και ταινίες νωρίτερα μες στη χρονιά, ενώ έχουν χαθεί και αρκετές νομικές μάχες πνευματικών δικαιωμάτων.

Πριν τις ανακοινώσεις του Cook τον περασμένο Μάιο, η Apple είχε ανακοινώσει συνεργασία 1 δισ. δολαρίων για την υπηρεσία Didi Chuxing, κάτι το οποίο θεωρήθηκε από πολλούς ως προσπάθεια να κερδίσει τις εκτιμήσεις του Πεκίνου η Apple.

Κι άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Microsoft και η Qualcomm έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να επενδύσουν στην Κίνα, με ποικίλα αποτελέσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης