Παρά τα εμπόδια που έχει επιφέρει η στοχοποίηση της Huawei από την αμερικανική κυβέρνηση, η κινεζική εταιρεία καταφέρνει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, συμπεριλαμβάνοντας του τομείς των smartphones και των δικτύων.

Σύμφωνα με εσωτερική επικοινωνία που διέρρευσε, η εταιρεία σκοπεύει να επιβραβεύσει τους υπαλλήλους της με 2 δισ. γουαν (περίπου 286 εκατ. δολάρια) ως μπόνους σε πάνω από 190.000 υπαλλήλους της σε 170 χώρες. Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, όλοι οι υπάλληλοι με βαθμό επιδόσεων “C” και άνω, που δεν έχουν διαπράξει κάποια παραβίαση ασφαλείας, θα λάβουν ένα μπόνους που θα ισοδυναμεί με τον βασικό τους μισθό για τον Οκτώβριο, ως επιβράβευση για τη βοήθειά τους σε σχέση με την απαγόρευση των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που κάποια από τα πιο πρόσφατα smartphones της εταιρείας δεν γίνονται διαθέσιμα παγκοσμίως, οι επιδόσεις της Huawei στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξισορροπήσουν την κατάσταση. Πιο πρόσφατα, είδαμε από τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2019 ότι παραμένουν στη 2η θέση όσον αφορά τα τεμάχια, αλλά και σημαντική αύξηση σε ετήσια βάση, που φτάνει το 28%.

Όσον αφορά την κατάσταση από εδώ και στο εξής, το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να ξεκινήσει να παραδίδει τις ειδικές άδειες για αρκετές αμερικανικές εταιρείες, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις εμπορικές τους σχέσεις με τη Huawei. Ακόμα όμως δεν είνα γνωστό, αν θα λάβει τέτοια άδεια και η Google από την αμερικανική κυβέρνηση.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης