Ο επικεφαλής της Huawei της Ιταλίας κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ισότιμα ​​τους ευρωπαίους και τους μη ευρωπαϊκούς προμηθευτές 5G, καθώς αποκάλυψε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα, αναφέρει το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ιταλίας επέκτεινε τη νομοθεσία που δίνει στο κράτος τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί συμφωνίες που αφορούν στρατηγικούς τομείς, για να συμπεριλάβει τις υποδομές δικτύων 5G, απαιτώντας από τις εταιρείες να επισημαίνουν αγορές εξοπλισμού από μη ευρωπαϊκούς προμηθευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια εκδήλωση στο Μιλάνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Huawei Ιταλίας, Thomas Miao, προέτρεψε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την εξουσία της σε όλους εξίσου, υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό η τεχνολογία 5G να είναι ουδέτερη» και να μην υπόκειται σε γεωπολιτικές διαφωνίες.
 

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες επανεξέτασης, επισημαίνοντας ότι η έγκριση για τις προσφορές που αφορούν σε 5G δίκτυα μπορεί να καθυστερήσει έως και 165 ημέρες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχόλια ήρθαν όταν η Miao ανακοίνωσε ότι η Huawei σχεδιάζει να αντλήσει επενδύσεις 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ιταλία τα επόμενα τρία χρόνια, με 1.000 άμεσες και 2.000 έμμεσες προσλήψεις εργαζομένων στη χώρα.


 

Οι παραπάνω κινήσεις φαίνεται να έρχονται συνδυαστικά με τις περικοπές στις ΗΠΑ, όπου η Huawei θα ελαττώσει το εργατικό δυναμικό κατά 1.000 θέσεις.

Αν και ο Miao δεν διευκρίνισε πού θα γίνουν συγκεκριμένα οι περικοπές των ΗΠΑ, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Huawei προετοιμάζεται να απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, Futurewei Technologies. Η θυγατρική αυτή απασχολεί περίπου 850 άτομα σε όλες τις πολιτείες του Τέξας, της Καλιφόρνιας και της Ουάσινγκτον.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης