H Xiaomi μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την συμπερίληψη της κατασκευάστριας εταιρείας στην περιβόητη μαύρη λίστα των ΗΠΑ για τους κατασκευαστές, που θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Η μήνυση της Xiaomi αναφέρει ότι η απόφαση των ΗΠΑ είναι «παράνομη και αντισυνταγματική».
 

Η εταιρεία περιγράφει στο κείμενο της μήνυσης ότι δεν ανήκει ούτε ελέγχεται η ίδια η εταιρεία, αλλά ούτε και συνεργάζεται, από και με την κυβέρνηση ή τον στρατό της Κίνας ή άλλη οργάνωση που σχετίζεται με τα παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Xiaomi συμπεριλήφθηκε στη λίστα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της Προεδρίας του Τραμπ, προτού τον διαδεχθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους όρους των ΗΠΑ, από τις 15 Μαρτίου θα απαγορευθούν οι επενδύσεις και οι συνεργασίες των αμερικανικών εταιρειών με τη Xiaomi. Τα πιο πρόσφατα νούμερα της εταιρείας αναλύσεων, Canalys, δείχνουν ότι η Xiaomi είδε 31% ετήσια αύξηση στο μερίδιο της στην αγορά της για το 4ο τρίμηνο του 2020, κάτι που την τοποθετεί στην τρίτη θέση παγκοσμίως.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα αναμένεται να δούμε πώς θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ σε σχέση με τους Κινέζους κατασκευαστές και αν θα αλλάξει η παρούσα κατάσταση.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης