Ο αμερικανικός πάροχος τηλεπικοινωνιών, T-Mobile, επιβεβαίωσε τελικά τη διαρροή, που είχε ξεκινήσει να ερευνά νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και ανακάλυψε ότι έχουν εκτεθεί στοιχεία 48 εκατ. χρηστών της.
 

Συγκεκριμένα τα εκτεθειμένα στοιχεία ανήκουν σε περίπου 8.5 εκατ. ενεργούς πελάτες της και άλλα 40 περίπου εκατ. πρώην ή εν δυνάμει πελάτες, των οποίων τα στοιχεία είχε συγκεντρώσει η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που εκτέθηκαν αφορούν σε ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γεννήσεως, κοινωνικούς αριθμούς ασφάλισης και στοιχεία του διπλώματος οδήγησης, ενώ για κάποιους χρήστες εκτέθηκαν και οι κωδικοί PIN μαζί με τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους.
 

Η T-Mobile δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις έρευνες, τις οποίες διεξάγει σε συνεργασία με ειδικούς κυβερνοασφάλειας. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε οτι «ως αποτέλεσμα των ευρημάτων της έρευνας αυτής, παίρνουμε άμεσα μέτρα για να προστατέψουμε τους χρήστες που είναι σε ρίσκο από αυτήν την κυβερνοεπίθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πελάτες που έχουν επηρεαστεί θα λάβουν 2 χρόνια δωρεάν χρήσης λογισμικού για την προστασία της ταυτότητάς τους και τους ζητήθηκε να αλλάξουν τους κωδικούς PIN. Παράλληλα, προσφέρονται και επιπλέον δυνατότητες για την ασφάλεια των λογαριασμών τους.
 

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των πελατών μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε αδιάκοπα σε αυτήν την έρευνα για να τους φροντίσουμε.», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
 

Η T-Mobile επιβεβαίωσε τη διαρροή στις 16 Αυγούστου, έπειτα από τη δημοσίευση της πιθανής επίθεσης από διάφορα Μέσα σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης