H Google βρίσκεται στο εδώλιο για μονοπωλιακές τακτικές σε δύο διαφορετικά μάλιστα μέτωπα: τη χρήση του «Search» και τη χρήση του Android λειτουργικού. Συγκεκριμένα για το «Search», αν και ακόμα δεν έχει καταλήξει η υπόθεση, η Google είναι πιθανό να αναγκαστεί να πληρώσει 3 δις ευρώ. Πρόκειται για το πιο υψηλό πρόστιμο, που θα έχει επιβληθεί ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αντιστοιχεί περίπου στο μισό του μέγιστου προστίμου, που θα μπορούσε να επιβληθεί (€6,6 δις), αλλά και περίπου στο 1/10 της συνολικής αξίας της Google. H απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί κάποια στιγμή μες στον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει διαρκέσει ήδη επτά χρόνια και αναμένεται να φτάσει στο τέλος της σύντομα. Βασίζεται σε παράπονα για την Google και την κατάχρηση ισχύος με τη λειτουργία του «Search», ώστε να κυριαρχεί στα αποτελέσματα για τις αγορές εντός της κατάταξης στο Search website. Τον περασμένο Αύγουστο η Google δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον τους είναι αβάσιμες και τις αρνήθηκαν.

Εκτός από αυτήν την έρευνα, η Google αμύνεται και σε άλλο μέτωπο και πάλι λόγω μονοπωλιακών τακτικών, αλλά αυτή τη φορά για το Android λειτουργικό τους, καθώς οι κατασκευαστές αναγκαστικά χρησιμοποιούν προϊόντα, όπως το «Search», τον browser «Chrome», το «Gmail» και άλλα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εγκατάσταση του Play Store app. Η επιτροπή ανταγωνισμού επίσης έχει κάνει νύξη για πιθανές κατηγορίες όσον αφορά και χάρτες και ταξιδιωτικές πληροφορίες της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης