Η Canon γιορτάζει τη 10η επέτειο της διάσημης σειράς Cinema EOS, που ανέδειξε κινηματογραφιστές όπως τον Jimmy Chin, σκηνοθέτη και παραγωγό του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Free Solo. Η σειρά Cinema EOS γιορτάζεται σε ένα ειδικό επεισόδιο του podcast Shutter Stories, που περιλαμβάνει μια συζήτηση γύρω από τη διάσημη επιστήμη των χρωμάτων της Canon και την υψηλή ποιότητα εικόνας, με τον Jimmy να μιλάει για το πώς η σειρά έχει υποστηρίξει το επαγγελματικό του ταξίδι.
 

Κοιτάζοντας πίσω στο 2011, η Canon άνοιξε νέους ορίζοντες με την κυκλοφορία του Cinema EOS System, εισάγοντας στην αγορά την πρώτη κάμερα ψηφιακού κινηματογράφου Full HD και αποκλειστικούς φακούς για βιντεοσκόπηση. Με βάση τις ενθουσιώδεις κριτικές που έλαβε η EOS 5D Mark II για το γύρισμα ταινιών του Χόλιγουντ και επιτυχημένων τηλεοπτικών προγραμμάτων, επακολούθησε η EOS C300, που έγινε η πρώτη αποκλειστική κινηματογραφική κάμερα της Canon. Με έναν αισθητήρα CMOS που πέτυχε αναπαραγωγή βίντεο συγκρίσιμη με ταινία φιλμ 35mm, της απονεμήθηκε Βραβείο Emmy Τεχνολογίας και Μηχανικής το 2012. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την υπόλοιπη σειρά Cinema EOS της Canon, δίνοντας στους κινηματογραφιστές τη δυνατότητα αναβάθμισης με μια πραγματική κινηματογραφική κάμερα, η οποία χρησιμοποιήθηκε σύντομα σε όλες τις ταινίες μετάδοσης και ακόμη και σε ταινίες μεγάλου μήκους, συμπεριλαμβανομένων των υποψήφιων για Όσκαρ, “Captain Phillips” και της επιτυχημένης σειράς αληθινών εγκλημάτων του Netflix, “The Confession Tapes”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο σύστημα ήταν επαναστατικό, ενισχύοντας τους κινηματογραφιστές με μια ολόκληρη σειρά από δημιουργικές ευκαιρίες και δυνατότητες κινηματογράφησης. Από τότε, η Canon έχει εισαγάγει πρωτοποριακές τεχνολογίες στην κινηματογραφική βιομηχανία με κάθε μία από τις 13 καινοτομικές κάμερες που προστέθηκαν στη γκάμα, από το ισχυρό και ακριβές DualPixel CMOS AF που αρχικά εμφανίστηκε στην Canon EOS 70D, στην EOS C200 όπου πρωτοεμφανίστηκε το Canon Cinema RAW Light, μια τεχνολογία που έχει κάνει τις βιντεοσκοπήσεις RAW πιο αποτελεσματικές από ποτέ. Διευρύνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες κινηματογράφησης, η Canon εγκαινίασε πέρσι μια νέα εποχή στο Cinema EOS με την EOS C70, την πρώτη κάμερα της σειράς που χρησιμοποίησε το RF mount.

Για τον εορτασμό της ειδικής επετείου, η Canon συνομίλησε με τους κινηματογραφιστές Meena Singh και Jimmy Chin για τη σειρά Cinema EOS. Η συζήτηση είχε ως οικοδέσποινα την  Canon Ambassador, Ilvy Njiokiktjien, μαζί με την οποία οι δ΄θο κινηματογραφιστές ανέτρεξαν στα τελευταία 10 χρόνια του Cinema EOS , εξετάζοντας τις βασικές τεχνολογικές εξελίξεις και την εντυπωσιακή γκάμα των κινηματογραφικών καμερών υψηλής απόδοσης που διατίθενται σήμερα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και πώς αυτός υποστηρίζει τις ροές εργασίας τους. Επίσης οι δύο διάσημοι δημιουργοί ξετύλιξαν ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από ορισμένα από τα πιο αξιομνημόνευτα έργα τους. Το podcast είναι ήδη διαθέσιμο από τις 17 Νοεμβρίου.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Yuichi Ishizuka, CEO της Canon EMEA, σχολιάζει: «Καθώς εορτάζουμε τη 10η επέτειο του Cinema EOS System, αναλογιζόμαστε τις εξελίξεις που έχουν ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες για την κινηματογραφική βιομηχανία. Μετά την επιτυχία της EOS 5D Mark II για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αρχίσαμε να ακούμε τις απαιτήσεις από τον κλάδο για κάμερες και φακούς βελτιστοποιημένους για κινηματογράφηση και έτσι αναπτύξαμε το Cinema EOS System. Από τότε, συνεχίσαμε να ακούμε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου και την τελευταία δεκαετία έχουμε ωθήσει τα τεχνικά όρια για την ανάπτυξη μιας ευέλικτης σειράς, συμπεριλαμβανομένων 13 καμερών και 30 κινηματογραφικών φακών που έχουν βοηθήσει τους κινηματογραφιστές να ζωντανέψουν ιστορίες μέσω βίντεο. Τώρα, το μέλλον της βιομηχανίας βίντεο είναι συναρπαστικό – είναι πιο ενεργό και πιο ποικιλόμορφο από ποτέ. Ως μία από τις λίγες εταιρείες που αναπτύσσει και τα τρία βασικά εξαρτήματα των καμερών της – φακούς, αισθητήρες και επεξεργαστές – είναι συνεχής ευθύνη μας να αναπτύσσουμε όλο και πιο ευέλικτα προϊόντα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών για την ποιότητα της εικόνας, η οποία ήταν πάντα στο επίκεντρο της σειράς Cinema EOS.»
 

Διαβάστε περισσότερα για τα 10 χρόνια του Cinema EOS εδώ:
https://www.canon.gr/pro/stories/10-years-canon-cinema-eos/

Για να ακούσετε το podcast για τη 10η επέτειο του Cinema EOS “Shutter Stories” που δημοσιεύθηκε στις 17 Νοεμβρίου, επισκεφθείτε τη δ/νση:
www.canon-europe.com/pro/shutter-stories-podcast/#episodes

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης