Τι σχέση μπορεί να έχουν η Apple, η Intel και η Καλαμάτα; Καμία. Το νέο project όμως της Apple, για κάποιον λόγο, έχει την κωδική ονομασία “Kalamata” (όπως το διαβάζετε).

Το project αυτό αφορά στους νέους επεξεργαστές της εταιρείας που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στα iMac και στα MacBook της Apple, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Φυσικά, η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής των νέων επεξεργαστών παίρνει αρκετό χρόνο. Πρόκειται για ένα κομμάτι ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, η οποία προσπαθεί να κάνει όλες τις συσκευές της να δουλεύουν μεταξύ τους ομαλά και πιθανότατα να χωριστεί σε πολλαπλές φάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα αυτά έρχονται να ενισχύσουν προηγούμενες φήμες, που είχαν ακουστεί σε σχέση με την Apple, η οποία σκόπευε να απεξαρτηθεί από την Intel όσον αφορά τους υπολογιστές της πρώτης. Ακόμα και χωρίς αυτές τις πληροφορίες όμως, ο σχεδιασμός του hardware των τελευταίων ετών της εταιρείας φαίνεται να δείχνει κάτι τέτοιο.

Εδώ και δύο γενιές, η Apple ενσωματώνει έναν “συν-επεξεργαστή” δικής της κατασκευής στα Mac, τον T1 και τον T2, που είχαν συγκεκριμένες λειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple έδινε στην Intel ως τώρα το 5% των κερδών της για αυτή τη συνεργασία. Περαιτέρω πληροφορίες για τους νέους επεξεργαστές δεν έχουμε, όμως υπάρχουν υποψίες ότι θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης