Ενώ η επιδημία του κορωναϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στον υπόλοιπο κόσμο, το επίκεντρο της Κίνας φαίνεται να έχει θέσει τον κορωνοϊό COVID-19 υπό έλεγχο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά νέα, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων της Κίνας μειώθηκε πλέον σε μονοψήφιο νούμερο. Η Apple, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία δεδομένα, πήρε την απόφαση να ανοίξει ξανά και τα 42 καταστήματα λιανικής της.
 

Η επιδημία έφτασε στην κορύφωσή της στην Κίνα στις 13 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η χώρα πρόσθεσε 15.000 νέα κρούσματα κορωναϊού. Χθες, η χώρα κατέγραψε για πρώτη φορά μονοψήφιο νούμερο (8) νέων κρουσμάτων από τότε που ξεκίνησε την καταγραφή στα μέσα Ιανουαρίου. Το επίκεντρο, η πόλη Ουχάν, ανέφερε μόλις πέντε νέες περιπτώσεις, κάτω από τις οκτώ της προηγούμενης ημέρας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ άλλες χώρες επιβάλλουν μέτρα για να ελέγξουν την εξάπλωση του ιού, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε ότι η επιδημία είχε περάσει την κορύφωσή της, χάρη στη μεγαλύτερη μαζική καραντίνα στον κόσμο που εφαρμόστηκε στην επαρχία Χουμπέι. Παρόλα αυτά, η επιστροφή των ανθρώπων στην εργασία τους μπορεί να σημαίνει και νέα αύξηση στα κρούσματα.
 

Η Apple έκλεισε όλα τα καταστήματα της Κίνας στις αρχές Φεβρουαρίου λόγω ανησυχίας για το κορωναϊό, αλλά επανενεργοποιήθηκαν σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες. Έως τώρα είχαν ανοίξει τα 38 από τα 42 καταστήματα, ενώ τα τελευταία τέσσερα ανοίγουν σήμερα. Το κλείσιμο ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι δεν περίμενε να φτάσει τις προβλέψεις των εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο. Το προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων των προμηθευτών της επηρέασε επίσης τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ τα καταστήματα της Apple ανοίγουν ξανά στην Κίνα, τα 17 από τα καταστήματά της στην Ιταλία έχουν κλείσει, καθώς η χώρα παραμένει σε καραντίνα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης