Καλωσόρισες στον κόσμο του γραφείου όπου ο… καφές ρέει ελεύθερα και ο εκτυπωτής δουλεύει… ρολόι! Για να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητά σου, χρειάζεται το γραφείο σου να είναι λειτουργικό. Πώς; Εδώ έρχονται τα αναλώσιμα!

Στο βασίλειο της παραγωγικότητάς σου, δηλαδή το γραφείο σου, όλα πρέπει να λειτουργούν όπως εσύ θέλεις. Και αυτό διότι ποιος θέλει να κάνει δύσκολη την κάθε ημέρα του; Από την άνετη καρέκλα σου μέχρι την οθόνη του υπολογιστή σου και τις σημειώσεις σου χρειάζεσαι ορισμένα βασικά αναλώσιμα τα οποία μαζί με την όρεξή σου θα φτιάξουν το ιδανικό περιβάλλον για τις ανάγκες σου. Πάμε να τα δούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινάμε με τις βασικότερες προμήθειες που πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στο γραφείο σου βρέξει χιονίσει! Μιλάμε φυσικά για το κλασικό στυλό και το χαρτί. Μπορεί να ζούμε στην ψηφιακή εποχή, αλλά μερικές φορές αυτό που ψάχνεις είναι απλώς να γράψεις μια γρήγορη σημείωση ή να καταγράψεις ένα καταιγισμό ιδεών της στιγμής. Εκεί έρχεται το χαρτί και το στυλό. Επίσης, ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς. Δεν υπάρχει κάτι παράξενα ικανοποιητικό στον ήχο που βγάζει το στυλό ή το μολύβι σου όταν γράφεις πάνω στο χαρτί; Είναι κάτι μοναδικό. Τώρα, τι είδος στυλό πρέπει να έχεις; Αυτό πρακτικά εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις αλλά και το είδος της δουλειάς σου. Είτε διαλέξεις ένα απλό μπλε στυλό είτε πας σε κάποιον πιο κομψό και επίσημο ή ακόμα και κάποιον μαρκαδόρο, εκείνο που μετράει είναι να έχεις στη διάθεσή σου κάτι για να σημειώνεις. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απογοήτευση που θα βιώσεις όταν δεν θα βρίσκεις εύκολα ούτε στυλό ούτε χαρτί στο γραφείο σου όταν τα έχεις περισσότερο ανάγκη.

Και περνάμε γρήγορα στον.. αφανή ήρωα του γραφείου. Τις αυτοκόλλητες σημειώσεις. Ξέρεις, αυτά τα μικρά κομμάτια χαρτιού σε τετράγωνο σχήμα που ναι μεν μπορεί να φαίνονται σαν ένα απλό εργαλείο, αλλά μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι υπέρ σου εν μέσω κρίσεων! Είναι αρκετά χρήσιμο να υπάρχει πληθώρα με αυτοκόλλητα χαρτάκια. Μπορείς για παράδειγμα να θέλεις να αφήσεις μια σημείωση στον συνάδελφό σου, ή να σημειώσεις ένα task για να το υλοποιήσεις αργότερα. Στην τελική, μπορεί απλά να ψάχνεις λίγο αποσυμπίεση από την ένταση των υποχρεώσεών σου και να θέλεις να ζωγραφίσεις πάνω τους. Ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε; Συμβουλή μας είναι να παίξετε λίγο με τα χρώματα καθώς υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα στην αγορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και περνάμε στα πιο «βαριά» εργαλεία. Μιλάμε για τον εκτυπωτή και το σαρωτή σου. Αυτά τα δύο είναι απαραίτητα για κάθε γραφείο και home office. Είτε εκτυπώνεις αναφορές είτε σαρώνεις συμβόλαια ή δημιουργείς αντίγραφα μιας υπέροχης και συνάμα αστείας φωτογραφίας από το αποκριάτικο πάρτι της δουλειάς, αυτά τα δύο είναι απαραίτητα! Μην ξεχνάς όμως και τα αναλώσιμά τους όπως τα χαρτιά και τα μελάνια. Ποιος θέλει να ξεμείνει από χαρτί την ώρα που περιμένει διακαώς να εκτυπωθεί η φωτογραφία του σκύλου του για να τη βάλει σαν πίνακα του Πικάσο φαρδιά πλατιά πάνω στο γραφείο του; Κανείς!

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον κόσμο του 9-5 ή για τους τυχερούς του 10-6, κανένα γραφείο δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς ένα αξιόπιστο συρραπτικό. Ναι! Καλά διάβασες. Το συρραπτικό χρησιμεύει για πολλές εργασίες. Από τη σύρραξη σημαντικών εγγράφων μέχρι και την επισύναψη μιας σημείωσης ή ακόμα και εκείνης της φωτογραφίας του σκύλου σου που λέγαμε και πιο πάνω. Πρόσεξε μόνο μη μείνεις από αναλώσιμα γιατί δεν θα ακούσεις ποτέ αυτό το υπέροχο κλικ-κλακ του συρραπτικού. Επίσης, επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, φρόντισε να έχεις και απόθεμα από συνδετήρες. 

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, έχουμε το πολύπριζο. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν το πιο συναρπαστικό απόθεμα στη λίστα, αλλά με τόσες πολλές συσκευές και gadget για φόρτιση που έχεις, ένα πολύπριζο σώζει… ζωές! Άσε που βοηθάει και να έχεις πιο τακτοποιημένα τα καλώδιά σου.

Αυτή ήταν η μικρή λίστα προμηθειών που σου ετοιμάσαμε. Όπως ξέρεις, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τα είδη γραφείου, αλλά όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Και ποιος ξέρει, με λίγη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα, ίσως καταφέρεις να μετατρέψεις τα είδη γραφείου σου σε έργα τέχνης. Απλά, μη γκρινιάξεις και πολύ όταν σου κολλήσουν τη φωτογραφία του δικού σου προσώπου πάνω σε αυτό του σκύλου σου σε εκείνη τη φωτογραφία που εκτύπωσες επί δεκαπέντε φορές!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης