Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google σχεδιάζει να επεκτείνει το σύνολο χαρακτηριστικών της εφαρμογής “Μετάφραση Google”, εφαρμόζοντας μια λειτουργία για την εγγραφή ήχου και την απομαγνητοφώνησή της σε μια άλλη γλώσσα σε πραγματικό χρόνο, όπως αναφέρει το The Verge.
 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τεχνολογία ήταν ακόμα στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά υπήρξε σχετική παρουσίαση από την εταιρεία στα γραφεία της, στο Σαν Φρανσίσκο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το Verge δήλωσε ότι το χαρακτηριστικό της απομαγνητοφώνησης θα γίνει διαθέσιμο πρώτα σε συσκευές Android, χωρίς όμως να αποκαλύψει ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Google εξήγησε ότι η λειτουργία αναμένεται να απαιτεί, τουλάχιστον αρχικά, πρόσβαση στο διαδίκτυο, λόγω της πολυπλοκότητάς της σε σύγκριση με την απλή μετάφραση γραπτού κειμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις πρώτες ημέρες της διάθεσής του, το εργαλείο θα λειτουργεί μόνο με ήχο σε πραγματικό χρόνο και δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ήδη εγγεγραμμένα αρχεία ήχου.

Η Google δήλωσε ότι η νέα λειτουργία θα είναι ικανή να προσθέτει σημεία στίξης, να διορθώνει λέξεις αναλόγως συμφραζόμενων και θα προσπαθεί να διορθώνει άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των προθέσεων και των διαλέκτων σε πραγματικό χρόνο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης