Λιγότερο ενοχλητικό φαίνεται να γίνεται το σύστημα CAPTCHA της Google. Ο τρόπος που έχει βρει η εταιρεία για να αποδεικνύετε ότι είστε άνθρωπος και όχι κάποια κακόβουλη εφαρμογή/ρομπότ, όπου πρέπει να καταλάβετε κακογραμμένες λέξεις ή να πατάτε απελπισμένα διάφορες εικόνες, ευτυχώς φαίνεται να σταματά επιτέλους. Η Google βρήκε νέο τρόπο για να διεκπεραιώνει τα reCAPTCHA τεστ της.

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην 3η έκδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας που απέκτησε από την Carnegie Mellon πριν περίπου 10 χρόνια. Η εταιρεία ήθελε εδώ και καιρό να κάνει τη διαδικασία reCAPTCHA κατά πολύ πιο εύκολη, χωρίς να χρειάζεται να πατάτε ούτε εικόνες, ούτε κώδικες, ούτε καν να τικάρετε κουτάκια.

Το νέο reCAPTCHA θα είναι εντελώς αόρατο για τους χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποτε μπαίνετε σε κάποιο site που χρησιμοποιεί το reCAPTCHA v3 δεν θα γνωρίζετε καν ότι δοκιμάζεται αυτόματα το αν είστε άνθρωπος. Όλα θα γίνονται χωρίς κάποια ένδειξη στο background. Μόνο το ίδιο το site και οι servers της Google θα το γνωρίζουν.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται αυτόματα εξετάζοντας μέσω της ανάλυσης που θα κάνει η Google τη χρήση σας μέσω του browser σας.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης