Το Facebook είναι ένα δίκτυο που στερείται διαφάνειας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Προστασίας Καταναλωτών Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή δεδομένων χρηστών από το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης.

“Τα φρονήματα θυσιάζονται στον βωμό των εμπορικών συμφερόντων”, γράφει η υπουργός, η οποία είναι επίσης αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, στο Twitter. “Θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες για τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης”, πρόσθεσε. “Οφείλουμε να καθορίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο δια νόμου τις αξιώσεις απέναντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, κατέληξε η υπουργός αυτή των Σοσιαλδημοκρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάνδαλο που ξέσπασε όσον αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook πήρε νέα τροπή χθες, με τον ιστότοπο να υπολογίζει σε περίπου 87 εκατομμύρια, κι όχι 50 που υπολόγιζε μέχρι σήμερα, τον αριθμό των μελών του των οποίων τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων δεδομένων και στρατηγικών επικοινωνιών Cambridge Analytica.

Στη Γερμανία, το σκάνδαλο αυτό αφορά περισσότερους από 300.000 χρήστες του Facebook, σύμφωνα με τον ιστότοπο αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη του Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής επιχείρησης Μαρκ Ζούκερμπεργκ να δώσει εξηγήσεις για την τεράστια αυτή διαρροή δεδομένων.

Αυτός αναμένεται να καταθέσει στις 11 Απριλίου ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης