Το φινάλε του Game of Thrones μεταδόθηκε πριν μερικές ώρες σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα. Χιλιάδες κινέζοι χρήστες που βασίζονταν στη streaming πλατφόρμα Tencent Video για να δουν το τέλος της σειράς Game of Thrones ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο τελευταίο επεισόδιο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αντί για το επεισόδιο, οι χρήστες είδαν ένα μήνυμα που έγραφε “προβλήματα μετάδοσης μέσου”. Εκπρόσωπος του HBO ανέφερε στην WSJ ότι το δίκτυο δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη μετάδοση του επεισοδίου, αλλά η Tencent δεν μπορούσε να το μεταδώσει εξαιτίας του εμπορικού πολέμου της Κίνας με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπορικές διαμάχες των δύο χωρών έχουν ενταθεί τελευταία, ειδικότερα μετά το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Τραμπ που αποτρέπει οποιαδήποτε βοήθεια ή παροχή υπηρεσιών/υλικών σε κάποιες Κινεζικές εταιρείες που βρίσκονται πλέον σε μαύρη λίστα. Ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών, Huawei, βρίσκεται μέσα σε αυτήν.

Η Κίνα κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι έχει “υπερβολικές προσδοκίες” για την μεταξύ τους εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, επέμεινε ότι οι εμπορικές συνομιλίες απέτυχαν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας επειδή οι ΗΠΑ επιχείρησαν να «επιτύχουν παράλογα συμφέροντα μέσω ακραίων πιέσεων». Η Τραμπ, από την άλλη, δήλωσε ότι το φταίξιμο ανήκει στην κινεζική πλευρά, λέγοντας σε συνέντευξη στο Fox News την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα “είχαν μια πολύ καλή συμφωνία, την οποία άλλαξαν”. Προσέθεσε: “Δεν πειράζει, θα προσθέσουμε δασμούς στα προϊόντα τους”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το Game of Thrones στην Κίνα μπορεί να φαίνεται σαν ασήμαντο θέμα σε σύγκριση με άλλες επιπτώσεις των εμπορικών διαπραγματεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα, αλλά είναι ένα παράδειγμα του πώς επηρεάζεται η καθημερινότητα των ανθρώπων παγκοσμίως. Το Game of Thrones είναι μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην Κίνα, με την πιο πρόσφατη σεζόν να έχει περισσότερες από 550 εκατ. θεάσεις στο Tencent Video. Φυσικά, το επεισόδιο παρακολουθήθηκε μέσω των πειρατικών οδών, αλλά ακόμη είναι μη διαθέσιμο επίσημα από το Tencent Video.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης