Εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης πως σημειώθηκαν προβλήματα στη σύνδεση με το Διαδίκτυο σε πολλαπλές γαλλικές πόλεις. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, που αναφέρουν συντονισμένες πράξεις βανδαλισμού στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών της χώρας.
 

«Τα καλώδια του Διαδικτύου κόπηκαν στην περιοχή Ile-de-France, κάτι που επηρεάζει το δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων, Cedric O, στο Twitter. «Είμαστε σε επαφή με τους παρόχους, οι οποίοι εργάζονται για την αποκατάσταση της υπηρεσίας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή του δεν ανέφερε βανδαλισμούς ή δολιοφθορές, όπως επίσης και ένας εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Η αστυνομία αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.
 

Εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, SFR της Altice, είπε ότι ο όμιλος ήταν στόχος βανδαλισμών, οι οποίοι επηρέασαν το ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας μετά τις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα, την Τετάρτη. Οι επιθέσεις αφορούσαν σε καλώδια μεγάλων αποστάσεων που συνδέουν το Παρίσι με τις πόλεις του Στρασβούργου και της Λυών, είπε ο εκπρόσωπος.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα καλώδια μεγάλων αποστάσεων συνδέουν μεγάλους κόμβους με το ευρυζωνικό δίκτυο και το Διαδίκτυο, επηρεάζοντας δυνητικά τους άμεσους πελάτες, καθώς και άλλους φορείς που νοικιάζουν το δίκτυο της SFR, όπως η Free, η οποία επίσης επισήμανε βανδαλισμούς σε δικό της tweet.
 

Η SFR αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση των κατεστραμμένων καλωδίων. Επίσης, αρνήθηκε να πει πότε θα γίνει η πλήρης αποκατάσταση ή να διευκρινίσει τον αριθμό των πόλεων και των πελατών που ενδέχεται να επηρεαστούν.
 

Η Orange, ανταγωνιστικός πάροχος της SFR, που διαχειρίζεται σημαντικό μέρος του δικτύου οπτικών ινών στη Γαλλία, δήλωσε ότι δεν επηρεάστηκε από τις επιθέσεις.
 

Αρχικά, αρκετά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σημαντικά προβλήματα στη σύνδεση με το Διαδίκτυο σε μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι, η Λυών, το Μπορντό, η Ρεμς και η Γκρενόμπλ, επικαλούμενοι αξιωματούχους που ανέφεραν ότι υπάρχουν υποψίες για βανδαλισμό ή δολιοφθορά. Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι τα υπόγεια καλώδια είχαν υποστεί ζημιές στα τμήματα της Seine-et-Marne και Essone της Γαλλίας, προσθέτοντας ότι αυτά τα καλώδια συνδέουν τους κόμβους του Παρισιού και της Λυών.

Πηγή: reuters.com

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης