Μια νέα εξέλιξη που περισσότερο μοιάζει με ανέκδοτο, παρά πραγματικότητα, πρόκειται να ζήσουν απ’ ό,τι φαίνεται οι κάτοικοι της Ουγκάντα. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων θα αρχίσουν να φορολογούνται από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς εκπροσώπους της χώρας, ο συγκεκριμένος φόρος θα βοηθήσει τα έσοδα της χώρας παράλληλα με την εθνική ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αναζητούμε πηγή εσόδων για να διατηρήσουμε την ασφάλεια της χώρας και να επεκτείνουμε το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε να μπορεί να απολαύσει περισσότερος κόσμος και πιο συχνά τα κοινωνικά δίκτυα”, αναφέρει ο υπουργός οικονομικών της Ουγκάντα, Matia Kasaija, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η ερώτηση παραμένει αν θα εκτελεστεί βέβαια κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν, οι Αρχές της χώρας είχαν δηλώσει ότι θα αναπτύξουν τις δικές τους πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, ενώ νωρίτερα είχαν δηλώσει δημόσια ότι σκόπευαν να αγοράσουν μια “μηχανή εντοπισμού πορνογραφικού υλικού”. Καμία από αυτές τις ανακοινώσεις δεν υλοποιήθηκε, άρα παραμένει αμφίβολη η υλοποίηση και της τελευταίας τους ανακοίνωσης.

Ο ΥΠΟΙΚ της Ουγκάντα ανέφερε ότι ο φόρος που θα πληρώνει ο κάθε χρήστης κινητής για να χρησιμοποιεί πλατφόρμες, όπως το WhatsApp, το Twitter και το Facebook είναι περίπου 0,027 δολάρια/ημέρα. Δεν αναφέρθηκε πώς θα εντοπιστεί εάν ο καθένας από τους 23,6 εκατ. χρήστες κινητής της χώρας έχει εγκατεστημένες αυτές τις εφαρμογές, αλλά ούτε και πώς θα εφαρμοστεί ο φόρος.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης