Η Mozilla έχει εστιάσει τελευταία ιδιαίτερα στο θέμα της ασφαλείας. Η τελευταία ενημέρωσή του browser της, Firefox, ενσωματώνει μια υπηρεσία κρυπτογραφημένης μεταφοράς αρχείων end to end.

Το Firefox Send παρουσιάστηκε αρχικά το 2017 σε δοκιμαστικά προγράμματα και πλέον έγινε διαθέσιμο για όλους. Όσοι διαθέτουν λοιπόν λογαριασμό Firefox, μπορούν πλέον να μοιράζονται αρχεία μεγέθους έως και 2,5 GB μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης, ενώ όλοι οι άλλοι περιορίζονται σε 1GB. Παράλληλα η Mozilla διαθέτει και εφαρμογή για Android, η οποία ακόμη όμως είναι σε beta (δοκιμαστική) φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τα Dropbox και WeTransfer, που σας δίνουν επιλογές για τις premium υπηρεσίες τους με περισσότερο χώρο αποθήκευσης, το Firefox Send έρχεται μόνο με μια επιλογή, δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς δεν μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον χώρο, αν χρειαστείτε.

Το Firefox Send σας δίνει αρκετές επιλογές που βελτιώνουν την ασφάλεια των αρχείων σας: Μπορείτε να επιλέξετε πότε λήγει ο σύνδεσμος του αρχείου, να ορίσετε τον αριθμό των λήψεων και αν θέλετε, να προσθέσετε έναν προαιρετικό κωδικό πρόσβασης. Οι παραλήπτες μπορούν απλά να λάβουν έναν σύνδεσμο για να κατεβάσουν το αρχείο, ανεξάρτητα από το αν έχουν λογαριασμό Firefox ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης