Σύμφωνα με τρεις διαφορετικές αναφορές που δημοσιεύθηκαν στη Γαλλία, υπάλληλοι της Quantic Dream φαίνεται πως παρενοχλήθηκαν εντός του εργασιακού τους περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μεταφράσεις, οι αναφορές αυτές αφορούν τον Guillaume de Fondaumière ο οποίος κατά τη διάρκεια του γαλλικού χαιρετισμού μεταξύ των υπαλλήλων που προβλέπει ανταλλαγή φιλιών στα μάγουλα, ο παραγωγός το τράβηξε λίγο παραπέρα με αποτέλεσμα να έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή από αυτό που θεωρούσαν οι υπάλληλοι ως επιτρεπτό.

Ο δημιουργός παιχνιδιών και ιδρυτής της Quantic Dream, David Cage

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός αυτών, σύμφωνα με τις μεταφράσεις του Eurogamer, τον γύρο της εταιρείας έκαναν και επεξεργασμένες φωτογραφίες των υπαλλήλων που τους έκαναν να φαίνονται σε σεξουαλικές στάσεις, είτε να γίνονται ομοφοβικές ή σεξιστικές προσβολές, ακόμα και να μοιάζουν με ναζί. Εκτός αυτών, ο David Cage φαίνεται να έκανε ρατσιστική επίθεση σε έναν υπάλληλο από την Τυνησία ρωτώντας τον αν ο κλέφτης που πιάστηκε στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της εταιρείας είναι “ξάδερφος” του.

Ο David Cage και ο Guillaume de Fondaumière, δημιουργοί της Quantic Dream, αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνουν έκπληκτοι. Συγκεκριμένα, ο Cage αντεπιτέθηκε στις κατηγορίες λέγοντας: “Θέλετε να μιλήσετε για ομοφοβία; Συνεργάζομαι με την Ellen Page, που μάχεται για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Θέλετε να μιλήσετε για ρατσισμό; Συνεργάζομαι με τον Jesse Williams που μάχεται για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Κρίνετε με από τη δουλειά μου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Quantic Dream είναι γνωστή για τα Heavy Rain και Beyond: Two Souls, με τον νέο τίτλο τους Detroit: Become Human να κυκλοφορεί αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή: VG24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης