Το Facebook δοκιμάζει έναν νέο τρόπο για να επιτρέψει στους χρήστες να διεκδικήσουν πνευματικά δικαιώματα των εικόνων και των φωτογραφιών τους και παράλληλα να εκδώσουν αιτήματα για κατάργηση, εάν το επιθυμούν, όπως αναφέρει το The Verge. Σήμερα, το Facebook αποκάλυψε τον Διαχειριστή Δικαιωμάτων για εικόνες, ένα εργαλείο που δίνει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις περιοχές που εμφανίζονται οι εικόνες τους σε Facebook και Instagram Αρχικά, το Facebook δοκιμάζει το νέο Διαχειριστή Δικαιωμάτων με επιλεγμένους συνεργάτες.
 

Για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο, οι δημιουργοί θα πρέπει να ανεβάσουν ένα αρχείο CSV της εικόνας τους και των metadata και μπορούν να καθορίσουν πού ακριβώς ισχύουν τα πνευματικά δικαιώματα. Ο διαχειριστής θα παρακολουθεί πού εμφανίζεται η εικόνα και οι δημιουργοί μπορούν να αποφασίσουν να αφήσουν την εικόνα, να αιτηθούν για κατάρηγση ή να την αποκλείσουν από συγκεκριμένες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο Instagram, όπου πολλοί λογαριασμοί μοιράζονται συχνά την ίδια εικόνα. Αυτές οι δημοσιεύσεις θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες σε κατάργηση. Οι αλλαγές θα μπορούσαν επίσης να έχουν επιπτώσεις στα memes. Το Facebook θα πρέπει να αποφασίσει εάν η επεξεργασία ενός meme μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι νέα εικόνα.

Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει με ποιους συνεργάτες δοκιμάζει τον νέο Διαχειριστή Δικαιωμάτων και δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε σκοπεύει να τον κάνει διαθέσιμο σε περισσότερους χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης