Πολλοί έχουν αναφέρει ότι οι ειδοποιήσεις του Facebook λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να προκαλούν τον χρήστη να χρησιμοποιεί την εφαρμογή όλο και περισσότερο. Ευτυχώς, πλέον απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρχει τρόπος για να το σταματήσετε αυτό, χωρίς να απαιτείται να σβήσετε την εφαρμογή ή τον λογαριασμό σας.
 

Μια νέα ενημέρωση που θα έρθει στην εφαρμογή θα προσθέτει τη δυνατότητα διαχείρισης της βασικής μπάρας με τις ρυθμίσεις (Shortcut Bar Settings). Η ενημέρωση θα έρθει πρώτα σε iOS και λίγο αργότερα και σε Android. Οι ρυθμίσεις θα σας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε εσείς ποια εικονίδια θα φαίνονται σε αυτήν την μπάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατώντας πατημένο οποιοδήποτε από τα κουμπιά της μπάρας, μπορείτε να αφαιρέσετε τη συσχετιζόμενη καρτέλα ή απλά να σταματήσετε τις ενημερώσεις για αυτήν, ενώ μπορείτε να την παραμετροποιήσετε όπως θέλετε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι θέλουν να το κάνουν πιο εύκολο να συνδέονται οι χρήστες με τα πράγματα που θέλουν και να ελέγχουν τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν μέσω της εφαρμογής. Θέλουν να δώσουν πιο σχετικά χαρακτηριστικά, αλλά και τη δυνατότητα να μειώσουν οι χρήστες τον αριθμό των ειδοποιήσεών τους.

Όπως και η απόκρυψη των likes, έτσι κι αυτή η αλλαγή δείχνει ότι αναγνωρίζεται η συγκεκριμένη λειτουργία ενδεχομένως ως επιβλαβής.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης