Ο επικεφαλής της Ericcson, Borje Ekholm, αρνήθηκε τις δηλώσεις που θέλουν την εταιρεία του να επωφελείται από τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Huawei.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ανέφερε ότι η κατάσταση έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αγορά, μειώνοντας συνολικά τις επενδύσεις λόγω αβεβαιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Εύχομαι να βρούμε σύντομα μια λύση που θα επιτρέψει σε όλο τον κόσμο να προχωρήσει μπροστά. Η ασφάλεια θα αποτελέσει ουσιαστικό σημείο στον κόσμο του 5G”, ανέφερε.

Ο Börje Ekholm, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson

Μέσα στην προηγούμενη χρονιά, οι ΗΠΑ πήραν μέτρα για να περιορίσουν τη δράση της κινεζικής Huawei όσον αφορά τις συνεργασίες της τελευταίας με αμερικανικές εταιρείες, αλλά και την επέκταση του εξοπλισμού της Huawei για το 5G, ενθαρρύνοντας μάλιστα συμμάχους τους να κάνουν το ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η Huawei δείχνει αυτοπεποίθηση, αναπτύσσοντας δικές της υπηρεσίες και εναλλακτική τακτική, ο Ekholm ανησυχεί ότι ο αποκλεισμός της Huawei θα εμποδίσει την πρόοδο των δικτύων 5G, παρά του γεγονότος ότι είναι άμεσοι ανταγωνιστές, αφού η Ericsson είναι ο ένας από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους εξοπλισμού 5G στην Ευρώπη, μαζί με τη Huawei και τη Nokia.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης