Από την 1η Ιουλίου 2016 θα εφαρμοστεί η επιβολή φόρου 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Θα επιβληθεί σε όλες τις συνδέσεις στο διαδίκτυο είτε για επαγγελματική, είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablet ή κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών. Με συμπληρωματικές διατάξεις αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή του μέτρου, παρά τις προειδοποιήσεις και τις αντιδράσεις, που διατυπώθηκαν περί αντιαναπτυξιακής φύσης του μέτρου, καθώς ήδη σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων για το β΄ εξάμηνο του 2015, η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα μας ανέρχεται μόλις στο 30,8% επί του πληθυσμού (11η θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπολογίζεται ότι με την επιβολή του νέου ειδικού φόρου, σχεδόν το μισό της αξίας της υπηρεσίας που θα πληρώνει ο συνδρομητής, θα αφορά φόρους προς το Δημόσιο. Κατά συνέπεια, οι πάροχοι θα προβούν σε αύξηση τιμών, ώστε να συνεχίσουν να είναι κερδοφόροι. Ο ειδικός φόρος έρχεται να προστεθεί στον ήδη αυξημένο ΦΠΑ από 23% σε 24%, που αφορά και πάλι τη σύνδεση στο Internet και τη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς θεωρούνται είδη πολυτελείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης