Ένα από τα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών της Samsung, που έφτιαχνε τις… εκρηκτικές μπαταρίες των Note 7 τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η φωτιά στο εργοστάσιο SDI της Samsung προκλήθηκε από μια στοίβα μπαταριών στις εγκαταστάσεις απορριμάτων, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες. Χρειάστηκαν 110 πυροσβέστες και 19 πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβέσουν τη φωτιά στο εργοστάσιο της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το υλικό που έπιασε φωτιά ήταν οι μπαταρίες λιθίου εντός των εργαστηρίων παραγωγής, αλλά και μερικά μισοτελειωμένα προϊόντα», αναφέρει εκπρόσωπος του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος στην Tianjin.

Η Samsung ανέφερε ότι η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις απορριμάτων, ήταν «μικρής κλίμακας» και δεν επηρέασε τη γραμμή παραγωγής. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και η εταιρεία κάλεσε υπαλλήλους της περιβαλλοντικής προστασίας να ελέγξουν την ποιότητα του αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο SDI θα παράγει μπαταρίες για τα επερχόμενα Samsung Galaxy S8, τα οποία θα καθυστερήσουν να κυκλοφορήσουν έπειτα από το φιάσκο των Note 7. To συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το ένα εκ των δύο προμηθευτών των προβληματικών μπαταριών.

Από τo περιστατικό αυτό, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 100 εκ. ευρώ για την διαπίστευση ασφαλείας. Η Samsung είναι σίγουρη ότι το νέο Galaxy S8 θα είναι ασφαλές και αποτελεί την «εκ νέου δέσμευση της εταιρείας για ασφάλεια».

Η Samsung ελπίζει να κερδίσει ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη των πελατών της με το Galaxy S8. Η κυβέρνηση δεν επέβαλλε πρόστιμα στην εταιρεία για τους δεκάδες τραυματισμούς που προκάλεσαν τα Note 7, όμως η επιχείρηση υπέστη συνολική ζημιά που ανέρχεται στα 5,4 δισ. δολάρια εξαιτίας αυτών.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης