Ενσωμάτωση του Microsoft .NET στη δημιουργία προγραμμάτων για Samsung Tizen OS

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, 12:49
Ενσωμάτωση του Microsoft .NET στη δημιουργία προγραμμάτων για Samsung Tizen OS
Λευτέρης Ξυκομηνός


Το Tizen OS της Samsung είναι ένα Λειτουργικό Σύστημα ανοικτού κώδικα με βάση το Linux, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Linux και είναι ανοικτό προς όλους τους προγραμματιστές. Το Λειτουργικό Σύστημα Tizen ενσωματώνεται σε 50 εκατομμύρια Samsung συσκευές. Η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Microsoft για έργα ανοικτού κώδικα, όπως .NET Core και Xamarin.Forms, ώστε να ενεργοποιηθεί η υποστήριξη .NET για το Tizen OS.
Πλέον, είναι διαθέσιμη από τη Samsung η πρώτη παρουσίαση των προγραμμάτων «Visual Studio Tools» για Tizen, τα οποία θα επιτρέψουν στους .ΝΕΤ προγραμματιστές να αναπτύξουν εύκολα Tizen εφαρμογές για Smart TVs, wearables (όπως το Samsung Gear S3), smartphones και IoT (Internet of Things) συσκευές. Παράλληλα, ο πηγαίος κώδικας θα συμβάλλει σε έργα Tizen και .NET ανοικτού κώδικα.Η πρώτη παρουσίαση υποστηρίζει την ανάπτυξη mobile εφαρμογών με εξομοιωτές συσκευών και με επέκταση στο «Visual Studio» με πλήρεις δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων και IntelliSense. Η υποστήριξη για Smart TVs, wearables και άλλες IoT συσκευές θα προστεθεί σε μελλοντικές αναβαθμίσεις. Η υποστήριξη .NET για το Tizen θα κυκλοφορήσει επίσημα σε Samsung συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Smart TVs, μέσα στο 2017.
«Η Samsung είναι ενθουσιασμένη που αποτελεί μέρος της .ΝΕΤ κοινότητας. Το .NET διαθέτει μία εκτεταμένη βάση προγραμματιστών και μεγάλη δυναμική», δήλωσε ο Seung-hwan Cho, Executive Vice President & Deputy Head του Software R&D Center στη Samsung. «Μέσα από καλά μελετημένη και προοδευτική συνεργασία με την Microsoft, η Samsung προσδοκά να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες ανάπτυξης εφαρμογών τόσο για Tizen όσο και για προγραμματιστές C#, εμπλουτίζοντας το οικοσύστημα Tizen».
Από τον Ιούνιο, η Samsung συμμετέχει στο «.NET Foundation Technical Steering Group», συνεισφέροντας στην υποστήριξη ARM στο .NET Core. Επιπλέον, η Samsung συμβάλλει στο Xamarin.Forms, ενεργοποιώντας το σε ένα εύρος Tizen συσκευών σε επίπεδο βασικού UI.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016, 13:07