Ένα ταξίδι στο χρόνο με μία ξενάγηση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 21:28
Ένα ταξίδι στο χρόνο με μία ξενάγηση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ σας καλεί να γιορτάσετε μαζί, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών, με μία ξενάγηση για όλη την οικογένεια!

Μια ξενάγηση στο συναρπαστικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών, μέσα από ένα "ταξίδι", στον χώρο και το χρόνο, με διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα ψηφιακά μέσα, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Αυτό το τριήμερο λοιπόν, υπάρχει για εσάς ένας ενδιαφέρων προορισμός, γι' αυτό βάλτε στο πρόγραμμά σας το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Το Μουσείο λειτουργεί από το 1990, σε ένα ιδιόκτητο διώροφο κτίριο στη Νέα Κηφισιά. Διαθέτει χώρους στους οποίους φιλοξενούνται οι μόνιμες συλλογές του, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μικρή αίθουσα προβολών, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Εξωτερικά, διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για την υποδοχή των επισκεπτών του. Πρόσφατα ανακαινισμένο, με διαδραστικά εκθέματα, αλλά και σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρει ένα «ταξίδι», στον  χώρο και τον χρόνο, που θα ενθουσιάσει όλους όσοι βρεθούν εκεί.

Τα Μουσεία και οι Τηλεπικοινωνίες γιορτάζουν με το "Museum in the dark"

Μία φωσφορίζουσα διαδρομή θα καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το μουσείο στο σκοτάδι, με τη βοήθεια των φακών του Μουσείου και των νέων τεχνολογιών. Οι επισκέπτες θα διαβάσουν φωσφορίζοντα βιβλία και θα γίνουν ήρωες επικοινωνίας με τα φωτόσπαθά τους!

Τα Μουσεία και οι Τηλεπικοινωνίες γιορτάζουν "Mystery Museum, Παιχνίδι Μυστηρίου στο Μουσείο"

Ένας augmented reality φωτογραφικός θάλαμος, VR μάσκες και πολλά tablets συμμετέχουν σε ένα μυστηριώδες κυνήγι γνώσεων με πρωταγωνιστή την τεχνολογία.

Μέσα από γρίφους και κρυμμένα μηνύματα, τα παιδιά ταξιδεύουν στο χρόνο μαθαίνοντας για την εξέλιξη της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως τους δορυφόρους.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ αφηγείται ιστορίες. Ιστορίες επικοινωνίας, που ξεκινούν από τις Φρυκτωρίες, δηλαδή την οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φλόγες, τον ήχο του κέρατος και φτάνουν στον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία. Μέσα από τις μοναδικές Συλλογές του, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ξεδιπλώνει την εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας, τις τηλεπικοινωνίες, και παράλληλα παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την Ελλάδα και την ανάπτυξή της.


Για να κάνετε κράτηση, πατήστε εδώ.
(Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Μουσείου είναι δωρεάν)

 

Διεύθυνση: Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6201999 - 210 6201899

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 21:28