Η λειτουργία των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger σταδιακά αποκαθίσταται σήμερα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι και χρήστες τους, έπειτα από έξι και πλέον ώρες διακοπής της, συμβάν χωρίς προηγούμενο για τον γιγαντιαίο όμιλο του Mark Zuckerberg, που ήδη αντιμετωπίζει κατακραυγή έπειτα από αποκαλύψεις για τις πρακτικές του.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και περιέγραψε το χθεσινό μπλακάουτ ως «το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ», η ομαλή λειτουργία των ιστότοπων αυτών είχε σχεδόν αποκατασταθεί περί τη 01:00 (ώρα Ελλάδας)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι πλατφόρμες Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger ήταν εκτός λειτουργίας καθώς υπέστησαν μαζική βλάβη επηρεάζοντας δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με ιστοσελίδες εξειδικευμένες στην παρακολούθηση των πλατφορμών.

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσίασαν τη Δευτέρα μαζική βλάβη.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε σήμερα κυρίως βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ουάσιγκτον και το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος», «αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή», ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook απευθυνόμενη σε πολλούς χρήστες σήμερα γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης: Τι πάει στραβά με το Facebook;

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία», έγραψε στο Twitter o ‘Αντι Στόουν, εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου.

Η εταιρία δεν αντέδρασε αμέσως σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει το θέμα της βλάβης.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.
Οι αναφορές στο ελληνικό downdetector για το Facebook

Οι αναφορές για το Facebook στο downdetector.com

Οι χρήστες του Twitter σχολιάζουν την κατάσταση για τα downtimes του Facebook, η οποία φαίνεται να επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία αναγνώρισε το πρόβλημα με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

Το πρόβλημα πιθανώς οφειλόταν σε ρύθμιση των DNS, κάτι στο οποίο οφείλονται συνήθως τέτοιου τύπου δυσλειτουργίες (outage).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης