Έκθεση DIGITAL CONSTRUCTION: Η ψηφιακή τεχνολογία μετασχηματίζει τον κατασκευαστικό κλάδο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 20:49
Έκθεση DIGITAL CONSTRUCTION: Η ψηφιακή τεχνολογία μετασχηματίζει τον κατασκευαστικό κλάδο

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών είναι ραγδαίες. Νέες τεχνολογίες αποκτούν κυρίαρχο ρόλο και μετασχηματίζουν τον κλάδο των κατασκευών, της αρχιτεκτονικής, των υποδομών και της αστικής ανάπλασης.

Οι συνέπειες στην επαγγελματική ζωή του μηχανικού είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Σήμερα, το BIM έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή σχεδίαση CAD και το cloud computing επιτρέπει στους μηχανικούς να εργάζονται εξ ’αποστάσεως.

Οι 3D printers ενώ πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν μόνο επιστημονική φαντασίασήμερα εκτυπώνουν πειραματικά κτίρια. Τα drones πετούν πάνω από τις πόλεις, τεκμηριώνουν κάθε λεπτομέρεια και τα 3D λέιζερ σαρώνουν μεγάλες αστικές περιοχές. Η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν την επόμενη τεχνολογία αιχμής που μετατρέπει τoν κλάδο των κατασκευών. Η εικονική & επαυξημένη πραγματικότητα είναι εδώ και συμβάλλει στο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της αρχιτεκτονικής ιδέας και της υλοποίησης.

Η ψηφιακή τεχνολογία συνεπώς αναδεικνύει νέα εργαλεία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κάθε κατασκευαστικού έργου.Η σχεδίαση, η μοντελοποίηση, η προσομοίωση, η ψηφιακή συνεργασία, η διαχείριση κατασκευών και η κατασκευή κτιρίων πραγματοποιούνται πλέον με την χρήση τεχνολογίας.

Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από τον κατασκευαστικό κλάδο & τα νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν τον αρχιτέκτονα, τον πολιτικό μηχανικό, τον μηχανολόγο, τον interior designer καθώς την τεχνική-κατασκευαστική εταιρία να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που σχεδιάζουν και υλοποιούν ένα έργο θα βρεθούν στο επίκεντρο της DIGITAL CONSTRUCTION.

Η DIGITAL CONSTRUCTION θα διοργανωθεί στην Αθήνα από 11 έως 13 Μαΐου, στο Κέντρο Ξιφασκίας και περιλαμβάνει έκθεση συστημάτων & υπηρεσιών καθώς και ημερίδες με ομιλίες και παρουσιάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια και δηλώστε συμμετοχή στο idrones.gr. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 20:49