Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF), για έργα που θα ενισχύσουν τις ικανότητες της Ευρώπης στην κυβερνοασφάλεια, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών.
 

Ειδικότερα, αφορούν διάφορους τομείς όπως η συντονισμένη αντιμετώπιση συμβάντων κυβερνοασφάλειας, η πιστοποίηση κυβερνοασφάλειας, η δημιουργία ικανοτήτων και η θεσμική συνεργασία σε θέματα κυβερνοασφάλειας, καθώς και η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη συγκεκριμένων έργων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας συμβάλλει στην προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων με στοχευμένο τρόπο. Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε σήμερα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητάς μας έναντι των κυβερνοαπειλών, σύμφωνα και με τις ψηφιακές φιλοδοξίες της Ευρώπης και τη συνολική στρατηγική μας που περιλαμβάνει την πράξη για την κυβερνοασφάλεια , την οδηγία για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών και τις συστάσεις του σχεδίου στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια».

Προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για τις  Προσκλήσεις CEF Telecom 2020 είναι η 5η Νοεμβρίου 2020, ενώ η κατανομή των επιχορηγήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο του 2021.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι διαθέσιμες εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης