Ακολουθώντας τα χνάρια των Snapchat και Facebook, το Twitter δίνει τη δυνατότητα πλέον στους χρήστες της iOS και Android εφαρμογής να μεταδίδουν ζωντανά μέσω βίντεο, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν κάποια ξεχωριστή εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να ξεκινήσετε να μεταδίδετε ζωντανά μέσω Twitter, αρκεί να πατήσετε το κουμπί για τη σύνταξη νέου tweet και έπειτα να πατήσετε το κουμπί “LIVE”. Από εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε να μεταδίδετε, ενώ άλλοι χρήστες που θα δουν το tweet σας στα χρονολόγιά τους μπορούν να παρακολουθήσουν τη μετάδοση και να σχολιάσουν.

Το Twitter ως τώρα χρησιμοποιούσε μια εξωτερική εφαρμογή, που ονομάζεται Periscope, και χρησιμοποιούσε αυτή για τη ζωντανή αναμετάδοση, καθώς αν πατούσατε το κουμπί για LIVE σάς οδηγούσε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το store. H live αναμετάδοση μέσω Twitter μοιάζει πολύ στη χρήση με το Periscope. Το Twitter αγόρασε το Periscope πέρυσι ως ξεχωριστή εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Meerkat μαζί με το Periscope βοήθησαν στη διάδοση των live mobile videos, αλλά και οι δύο εφαρμογές δε χρησιμοποιούνται πλέον, έπειτα από την αναβάθμιση του Facebook, όπου επέτρεψε στους χρήστες του να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο μέσω της ίδιας εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται κάποια εξωτερική. Η ενσωμάτωση του Periscope στο Twitter αναμένεται να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης