Όπως είχε υποσχεθεί η Google τον περασμένο μήνα, έχουν αρχίσει να φτάνουν στο Chrome OS οι Android εφαρμογές και παιχνίδια. Η πρώτη συσκευή, στην οποία έγιναν διαθέσιμα είναι το Asus Chromebook Flip, και σύμφωνα με τον François Beaufort της Google: «Περισσότερες συσκευές θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοχοι του Flip, που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές Android, θα πρέπει να εγκαταστήσουν τη συσκευή με την τελευταία ενημέρωση, ώστε να εμφανιστεί το Play Store στην επιφάνεια εργασίας. Το Acer Chromebook R11, το C738T, και το 2015 Chromebook Pixel είναι επίσης προγραμματισμένα να αποκτήσουν πρόσβαση στο Play Store μέσα στον μήνα, αλλά αναφορές από χρήστες αναφέρουν κάποια προβλήματα. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των συσκευών που θα θα υποστηρίζουν εφαρμογές Android ΕΔΩ.

Οι εφαρμογές τρέχουν natively στα Chromebooks αντί για προσομoίωση, εμφανίζονται ως κανονικά παράθυρα προγραμμάτων και θα “τρέχουν” αρκετά καλά ακόμα και σε low-end Chromebooks, καθώς όπως οι περισσότερες εφαρμογές Android είναι σχεδιασμένες για να “τρέχουν” σε smartphones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης