Η Cyclefi (Σάικλ-Φάι) είναι μια υπηρεσία προώθησης της ανακύκλωσης, η οποία ουσιαστικά συνδυάζει έναν πρωτοποριακό μηχανισμό ιχνηλασίας και καταγραφής της ανακύκλωσης που πραγματοποιούν οι πολίτες, με μια online πλατφόρμα μέσω της οποίας γίνεται η επιβράβευση των πολιτών, ανάλογα με την επίδοσή τους, με την παροχή εκπτώσεων και προσφορών σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη μείωση των γενικότερων εξόδων ενός νοικοκυριού. Ουσιαστικά, παρέχονται εκπτωτικά κουπόνια για διάφορα online deals σε προϊόντα και υπηρεσίες, για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που αποδεδειγμένα ανακυκλώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Cyclefi δεν αποτελεί εταιρία ανακύκλωσης. Προφανώς η λύση που προτείνει η Cyclefi, υπόσχεται να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τους πολίτες, τους δήμους και τα Κέντρα διαλογής, που καταλήγουν τα απορρίμματα συσκευασίας. Στην πραγματικότητα όμως, επικεντρώνεται η δράση της στον πιο σημαντικό κρίκο της αλυσίδας που είναι οι πολίτες.

Αποτελεί μια υπηρεσία που προσπαθεί, αρχικά να πείσει τους συμπολίτες μας για την αξία της ανακύκλωσης και στη συνέχεια να τους επιβραβεύσει με σημαντικές εκπτώσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα, ακριβώς επειδή ανακυκλώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, η Cyclefi, προτείνει μια λύση, με μεγαλύτερο αντίκτυπο, που δεσμεύει τους πολίτες, επιφέρει αύξηση της ανακύκλωσης, καλύτερης ποιότητας υλικά προς ανάκτηση και μείζονα θετική αλλαγή συμπεριφοράς.Για να το πετύχει αυτό, έχουν δημιουργήσει μια καινοτόμο προϊοντική υπηρεσία, η οποία ουσιαστικά βασίζεται στην χρήση μιας “έξυπνης” τσάντας, πιο συγκεκριμένα της πρώτης σακούλας απορριμμάτων με ταυτότητα, η οποία απορρίπτεται αποκλειστικά στο Μπλε κάδο, άρα αποτελεί τη πρώτη τσάντα ανακύκλωσης. Η εισαγωγή στην ελληνική αγορά της πρώτης “έξυπνης” τσάντας απορριμμάτων αποτελεί έτσι και αλλιώς μια πρωτοποριακή είδηση. Η συγκεκριμένη τσάντα, ακριβώς επειδή είναι “έξυπνη”, μπορεί να γνωρίζει πόσο συχνά ανακυκλώνουν οι χρήστες της και ανάλογα με την επίδοσή τους να τους παρέχει εκπτωτικά κουπόνια.

Η υπηρεσία ήδη βρίσκεται σε στάδιο επέκτασης σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για την εξάπλωσή της και σε άλλες χώρες, οι οποίες επιθυμούν να την εφαρμόσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης