Υπάρχουν αρκετά cryptocurrencies ή εικονικά νομίσματα, αλλά είναι προφανές ότι το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εικονικό νόμισμα. Από τη δημιουργία του και έπειτα, έχει δει σημαντικές διακυμάνσεις στην αξία του, που μπορεί συχνά να είναι απρόβλεπτες. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, η αξία του Bitcoin έχει είναι σταθερά ανοδική και πλέον έχει ξεπεράσει τα 1000 δολάρια, κάτι που είχε γίνει ξανά πριν τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελευταία φορά που είχε γίνει ξανά κάτι τέτοιο ήταν τον Δεκέμβριο του 2013. Το Bitcoin είδε μια τεράστια αύξηση στην αξία του κατά το τρέχον έτος, καθώς ξεκίνησε στις αρχές του 2016 στα 450 δολάρια, σημειώνοντας έτσι μια αύξηση 125% σε περίοδο ενός έτους.

Οι ακόλουθοι του Bitcoin εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να σπάσει το ρεκόρ των 1.216,7 δολαρίων. Το Reuters αναφέρει ότι η συνολική αξία των Bitcoin βάζει την αξία του εικονικού νομίσματος στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνη του μέσου δείκτη μιας εταιρείας από τις 100 πρώτες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Bitcoin αναλυτές αναμένουν το 2017 να είναι μια καλή χρονιά για το εικονικό νόμισμα, προβλέποντας ότι η αξία θα κυμανθεί μεταξύ 1.400 δολαρίων και 3.000 δολαρίων. Φυσικά όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι διακυμάνσεις στην αξία του Bitcoin είναι απρόβλεπτες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης