Το διάστημα της πανδημίας ανέδειξε την κουλτούρα της εξ αποστάσεως εργασίας. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες επιλέγουν να μην έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετατρέπονται σε digital nomads, δηλαδή ζουν και δουλεύουν με ένα laptop, ταξιδεύοντας από το ένα σημείο της γης στο άλλο. Μοναδικό προαπαιτούμενο, μια αξιόπιστη σύνδεση στο Ιnternet!
 

Τη νέα αυτή τάση σκέφτηκε να αξιοποιήσει η εταιρεία Αthens Stay, η οποία αποτελεί ένα νέου τύπου ξενοδοχείο, με ενοίκους digital nomads! Η εταιρεία, παράλληλα, παρέχει στα καταλύματα που διαθέτει τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές λύσεις για να μπορούν οι ένοικοι να εργάζονται αναπόσπαστοι, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της δουλειάς τους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χριστόφορος Πέτσης επικεφαλής της Athens Stay εξηγεί πως λειτουργεί το νέο αυτό μοντέλο εργασίας, στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία της επιχείρησής του. Απαραίτητο εργαλείο για να είναι οι πελάτες, οι ενοικιαστές του στην προκειμένη περίπτωση, ικανοποιημένοι είναι το αξιόπιστο Internet. Με το πρόγραμμα COSMOTE Business Double Play μαζί με  Internet Back up από την COMOTE, η Athens Stay καταφέρνει να προσφέρει σταθερό, γρήγορο και συνεχές Internet, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους πελάτες της.

Ερ: Αποτελείτε μια νέου τύπου ξενοδοχειακή επιχείρηση. Η διάθεση γρήγορου ίντερνετ μπορεί να θεωρηθεί προτέρημα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ: Βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στον ταξιδιώτη μια εμπειρία, να νιώσει ότι μένει στο σπίτι του, απολαμβάνοντας, όμως, την ασφάλεια ενός ξενοδοχείου. Αποτελούμε, ουσιαστικά, μια υβριδική επιλογή, από το 2019, οπότε και ξεκινήσαμε το εγχείρημα, καλύπτοντας το κενό αυτό στην αγορά.

Οι ένοικοι μας ή οι πελάτες μας, αν θέλετε, είναι άνθρωποι που έχουν υψηλά αμειβόμενη θέση στο εξωτερικό και μεταναστεύουν, εφόσον μπορούν να δουλεύουν μέσω υπολογιστή. Έτσι πηγαίνουν σε χώρες που το βιοτικό επίπεδο είναι καλό, ποιοτικό και οικονομικό, με την Ελλάδα να είναι μία από αυτές. Το γρήγορο Internet, φυσικά, και αποτελεί προτέρημα. Αν δεν το είχαμε, δεν θα μπορούσαμε να δουλεύουμε με τους συγκεκριμένους πελάτες.
 

Ερ: Κατά πόσο σας έχει βοηθήσει η τεχνολογία; Συντελεί στην εξωστρέφεια της επιχείρησης σας;

Απ: Για τα καταλύματά μας τα ψηφιακά βοηθήματα είναι πολύ σημαντικά, καθώς φιλοξενούμε πολλούς digital nomads ή business travelers που η φύση της δουλειάς τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σταθερό, χωρίς διακοπές, και γρήγορο Internet. Σκεφτείτε ότι έχουμε πάρα πολλούς πελάτες, οι οποίοι πριν κάνουν κράτηση σε μας, έρχονται και τσεκάρουν το Internet!

Μετράνε την ταχύτητα download και upload και, αφού συνδεθούν στο Wi-Fi μας και μείνουν ικανοποιημένοι από την ταχύτητα που παρέχουμε, κλείνουν συμφωνία κατευθείαν με μας. Τουλάχιστον 10 περιπτώσεις μας επέλεξαν με αυτό τον τρόπο, ενώ κάποιοι άλλοι έφυγαν από διπλανά ξενοδοχεία, καθώς προσφέραμε και την υπηρεσία Internet backup. Η ικανοποίηση είναι τέτοια που φαίνεται ακόμα και στα σχόλια στα Social Media, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας αυξάνονται συνεχώς.
 

Ερ: Σε τί ταχύτητες αναφερόμαστε;

Απ: Παρέχουμε τις μέγιστες ταχύτητες δηλαδή έως 200Μbps, μέσω του δικτύου της COSMOTE, με το πρόγραμμα COSMOTE Business Double Play. Όταν όλοι οι ένοικοί μας εργάζονται, χρησιμοποιώντας το Internet ταυτόχρονα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ υψηλές.

Ερ: Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα με πελάτη που σας ευχαρίστησε λόγω της υπηρεσίας Internet backup;

Απ: Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια προγραμματισμένη διακοπή στο δίκτυο, για 4-5 ώρες, λόγω έργων. Το Internet Backup, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μας “έσωσε” γιατί είχαμε σταθερό, Internet, χωρίς διακοπές και με καλή ταχύτητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δεν είχαμε κανένα παράπονο από τους πελάτες μας. Στην αντίθετη περίπτωση, το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο, καθώς εκείνη την ημέρα 17 άτομα δούλευαν ταυτόχρονα από υπολογιστή.

Ερ: Κλείνοντας, τί μήνυμα έχετε να δώσετε ως επιχειρηματίας;

Απ: Το μήνυμά μου είναι ότι η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχο των σύγχρονων επιχειρήσεων. Το διάστημα της πανδημίας, άλλωστε, το απέδειξε περίτρανα. Στη δική μας περίπτωση, το γρήγορο και αξιόπιστο Internet έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο για τη βιωσιμότητά μας όσο και για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Θα σας συμβούλευα να το δοκιμάσετε, χωρίς δεύτερη σκέψη!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης