Αποσυνδέσεις του drone: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 11:10
Αποσυνδέσεις του drone: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε «αποσυνδέσεις». Υπάρχουν λοιπόν δύο ειδών αποσυνδέσεων:

Α) Η εφαρμογή σταμάτησε να μας δείχνει ζωντανή εικόνα από την κάμερα του σκάφους, ενώ επίσης δεν έχουμε στοιχεία τηλεμετρίας. Στο Remote control όμως, λαμβάνουμε ένδειξη ότι το σκάφος επικοινωνεί κανονικά. Στα control με οθόνη (Mavic Pro 1 & 2), έχουμε στοιχεία τηλεμετρίας του σκάφους (ύψος, απόσταση, ταχύτητα κλπ), ενώ στα control χωρίς οθόνη (Inspire, Phantom, Spark, Mavic Air) το αριστερό LED συνεχίζει και ανάβει πράσινο.

Στην περίπτωση αυτή, το σκάφος επικοινωνεί κανονικά με το Control και έχετε τον πλήρη έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ θα ενεργοποιηθεί αυτόματα το Return to Home και αν δεν έχετε οπτική επαφή με το σκάφος, πρέπει να ενεργοποιήσετε εσείς το RTH πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο στο χειριστήριο και όχι στην οθόνη του κινητού.

Θεωρητικά, η αποσύνδεση μόνο της εφαρμογής, δεν αποτελεί κίνδυνο για το έλεγχο του σκάφους αφού το χειριστήριο συνεχίζει και είναι συνδεμένο κανονικά και το σκάφος μπορεί να πλοηγηθεί κανονικά.

Ο κίνδυνος είναι, ο χειριστής να νομίσει ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με το σκάφος και να κάνει κινήσεις πανικού που θα οδηγήσουν το σκάφος σε πτώση ή σύγκρουση. Μία άλλη αντίδραση είναι ο χρήστης να θεωρήσει ότι το σκάφος θα επιστρέψει αυτόματα και να μην κάνει τίποτε. Κάτι που όπως είπαμε δεν πρόκειται να συμβεί, με αποτέλεσμα η μπαταρία τελικά να εξαντληθεί, όσο το σκάφος κάνει hover αναμένοντας εντολές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο idrones.gr. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 11:13